Mursi'ye suikast planı ortaya çıktı!

Mursi'ye suikast planı ortaya çıktı!

Askeri darbe sonucu görevinden alınan Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi’yi ortadan kaldırmaya yönelik bir suikast planının olduğu iddia edildi.

Tüm dünyayı şok edecek bir planın ayrıntılarına ulaşıldı. Şu aşamada ‘çok gizli’ tutulan bilgiye göre, askeri darbesonucu görevinden alınan ve bilinmeyen bir yerde mahpus tutulan Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hapis tutulduğu hücresinde öldürülecek. Kamuoyuna da, ‘Mursi intihar etti!’ haberi yayılacak.

Milli Gazete'ye göre, söz konusu planın, geçtiğimiz günlerde Mısır’daki darbeye direndiği için tutuklanan 52 Mursi taraftarının cezaevine nakli sırasında, ordu güçleri tarafından katledilerek şehit edilmesi olayından esinlenildiği anlaşılıyor. Mursi’nin gözaltı süresinin cunta idaresi tarafından 15 gün daha uzatılması da gizli ve sinsi planı doğrular nitelikte.

Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 52. gününe giren alıkonma sürecinin ne zaman noktalanacağı sorusu cevabını ararken, ulaşan bir bilgi, Mısır ateşine adeta benzin dökecek bir planın varlığını gözler önüne seriyor.

Plana göre Mısır’ın meşru hükümetini baskı ve şiddet yoluyla feshedip ülkede cunta idaresini kuran darbeci ordu, Mursi’yi “intihar etti” süsü vererek hapiste öldürme planları yapıyor.

'İntihar etti!' Yalanı yayılacak!

3 Temmuz’da gerçekleştirilen askeri darbenin cadı kazanınına çevirdiği Mısır’da siyasi belirsizlik sürüyor. Ordunun darbeye direnen Mısır halkını hedef aldığı katliamlar ve haksız uygulamalar hız kesmeden devam ediyor. Darbecilerin yoğun tepkilere aldırmadan pervasızca sürdürdüğü cinayetler, gözaltılar ve hukuk dışı tutuklamalar tartışılırken, ulaşan şok edici bilgi, darbecilerin Mısır’daki ateşi daha da körükleyecek bir ihanet planının hazırlığı içinde olduğunu gösteriyor. Tüyler ürperten bu iddia, Mısır halkının çoğunluğunun oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’yi ortadan kaldırmaya yönelik suikast planını deşifre ediyor.

19 Ağustos’ta gerçekleşen ve Mursi’ye karşı kurulan hain komplonun kaynağını oluşturan tutuklu katliamında, haklarında tutuklama kararı çıkarılan 52 Mursi yandaşı, Kahire’deki Ebu Zabel Hapishanesine nakilleri sırasında ordu güçleri tarafından şehit edilmişti.INTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.