MÜSİAD Başkan Yardımcısı ABD’deydi

MÜSİAD Başkan Yardımcısı ABD’deydi

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM), Amerika’ya yatırım için gelen MÜSİAD’ın on üç sektöründen sorumlu başkan yardımcısı Hikmet Köse ve ihracat müdürü Hakan Karataş’ı kurumun genel merkezinde misafir etti.

Havalandırma kanalları imalatı ve bu cihazları üreten makinaları yapan Hikmet Köse’nin 1998’de kurduğu Flexiva firması, 35 ayrı ülkeye ihracat yapmakta. Bu ülkeler arasında İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya ve Portekiz gibi Avrupa ülkelerinin yanında bir çok Ortadoğu ve Afrika ülkesi de var. Amerika’ya ilgilerinin fuarlara katılmakla başladığını bildiren Köse, zamanla kendilerinin Amerika’da da iş yapabileceklerine kanaat getirdiklerini, çünkü bu alanda bir çok inovasyona ve patente sahip olduklarını dile getirdi.

Bu yatırım kararına yardımcı olmak için ATCOM, misafir heyeti New Jersey’li yetkililerle görüştürdü. İlkönce, 37 belediyeden oluşan Camden County’nin yatırım ajansı mensupları Türk yatırımcılarla ATCOM genel merkezinde bölgenin yatırım, finansman ve vergi teşvikleri konusunda bilgi verdiler. Daha sonra misafir heyet, eyelet çapında yatırım fırsatlarını öğrenmek için New Jersey’nin başkenti Trenton’da valilik yetkilileri ile bir görüşme yaptılar. Bu görüşme esnasında, eyelet yetkilileri Flexiva’ya A’dan Z’ye her aşamada yardım ve teşvik sözü verdiler. Misafir heyet bilahere Güney New Jersey’de bulunan Liberty Diner’da yerel iş adamları ile beraber bir iş yemeğinde buluştu. Bankacı, muhasebeci, ithalatçı, inşaatçı, mimar, pazarlamacı, avukat ve emlakçı ATCOM üyesi profesyonel danışmanlar yatırımcılara Amerika’daki iş hayatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Misafir heyet daha sonra New York yakininda bulunan Toros Restoran’da Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı ve New Jersey ve New York’lu ATCOM üyesi işadamlarıyla beraber bir istişare yemeğine katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Köse, 3 yıldır ABD’de kendi alanlarında yapılan fuarlara katıldıktan sonra cesaretlenip dünyanın en büyük pazarına göz diktiklerini dile getirdi. Kalitelerinin bir çok Amerika’lı firmadan daha iyi olduğunu farkettiklerini anlatan Köse, Amerika pazarında da iyi bir yer edinmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknolojilerini kendilerinin ürettiğini, patentlerine sahip oldukları ürünlerin Amerika pazarından da olumlu ilgi gördüğünü söyleyen MÜSİAD Başkan Yardımcısı Köse, bunu avantaja ve ticarete çevirmek için çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti.

ATCOM Başkanı İhsan Işık da, ATCOM’un Türk yatırımcıları profesyonel bir şekilde ağırlamak için uzun zamandır hazırlandığını ve bu tür ziyaretlerin artarak devam edeceğini bildirdi. New York Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı da, burada yatırım yapmak isteyen tüm Türk müteşebbislere Ticaret Ataşeliği olarak destek olduklarını ifade etti ve Flexiva firmasının ABD pazarına açılma kararını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Emre Gürel, New Jersey, ABD  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :