MÜSİAD da 'evet' diyecek

MÜSİAD da 'evet' diyecek

MÜSİAD, 12 Eylül'deki Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda camia olarak 'Evet' diyeceklerini açıkladı.

MÜSİAD Genel Merkezi’ndeki Basın İftarı'nda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, anayasa değişikliğinin insan temel hak ve hürriyetlerini geliştirmesi ve çoğulcu demokrasi yolunda Türkiye’ye önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Türkiye olarak referandum süreciyle önümüze gelen fırsatları değerlendirip modern ülkeler klasmanına çıkılabileceğini belirten Vardan, bu fırsatın tepilmesi halinde ise, ülke olarak küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilineceğini vurguladı.

MÜSİAD Başkanı Vardan, uluslararası alanda önemli bir başarı sağlamış, bölgenin çekim gücü haline gelmiş Türkiye’nin kendi içinde, yapay ve yersiz sorunlarla, kendilerini çağdaş olarak tanımlayanların yaptığı kısır siyasetle, statükonun direnişiyle ve toplumsal katmanlar arasındaki ayrışmayla uğraşmak durumunda bırakıldığını belirtti.

TBMM'de kabul edilen, Cumhurbaşkanın onayladığı ve nihayetinde Anayasa Mahkemesi'nin de birkaç rötuşla onay verdiği, 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin referandum süreciyle ilgili gelişen olayların oldukça manidar olduğunu belirten Vardan ’’Mevcut anayasamız, Türkiye’nin ilerleme hızına ve değişen dünyanın gelişmelerine ayak uyduramadığı gibi, gündemin ruhunu yakalamaktan uzak kalmaktadır. Anayasamız, mevcut haliyle ülkemizin ilerlemesini engellemektedir’’dedi.

Yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve daha modern ve yaşanır bir sistemi halkın hak ettiğini vurgulayan Vardan, şunları söyledi: ’’Çoğulcu demokrasiye, yenilikçiliğe, toplumda birlik ve beraberliğe, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine, liyakatin uygulanmasına, adil rekabete, şeffaflık ve istikrara, yargı bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne, kanun önünde eşitliğe ve adalete ulaşabilmek adına anayasa değişikliğine “EVET” diyeceğiz.”

Değişiklik iş dünyasına avantajlar getirecek

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumdan çıkacak sonucun Türkiye’nin dünya klasmanında ileride nerede olmak istediğine işaret edeceğini söyleyen Vardan, “Kabul edilmesi halinde, AB’nin bizden yapılmasını beklediği bazı reformların da tamamlanması anlamına gelecek olan anayasa değişikliği, müzakerelerini sürdürdüğümüz AB sürecine de pozitif bir ivme katacaktır.

Ama bizler için, bundan daha önemlisi, 130 milyar dolara kadar ulaşan ihracat rakamlarını görmüş, hemen hemen tüm dünyaya ihracat yapar hale gelen Türk özel sektörünün önü, daha da açılacaktır.

Bu sebeple, anayasa değişikliği paketi, sadece toplumsal kalkınmaya getireceği yüksek standartlarla kalmayacak, aynı zamanda iş dünyasına da doğrudan ve kısa vadede avantajlar getirecektir’’ dedi.

Etiketler :