MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı YAPILDI

MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı YAPILDI

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, MÜSİAD üyeleri arasında yapılan 2018 Ekonomi Beklenti Anketi sonuçlarını açıkladı- MÜSİAD üyelerinin yüzde 77'si 2018'in "olumlu bir yıl olacağı" beklentisini taşıyor

ANKARA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinin yüzde 77'si, 2018 yılının 2017'ye kıyasla "olumlu" geçeceği beklentisini taşıyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla düzenlenen MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2017'nin ekonomik bağlamda küresel ölçekte zorlu bir yıl olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin ise son 6 yılın en iyi büyüme oranını gerçekleştirdiğini hatırlatan Kaan, Türkiye ekonomisinin gelecek dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini dile getirdi.

Kaan, konuşmasında, MÜSİAD üyeleri arasında yapılan ve 2017 değerlendirmelerini de içeren 2018 Ekonomi Beklenti Anketi sonuçlarını açıkladı.

Anket sonuçlarına göre, MÜSİAD üyelerinin yüzde 63’ü, 2017'yi "olumlu" değerlendirdi.

Dernek üyelerinin yüzde 69'u yurt içi satışlarının geçen yıl olumlu seyrettiğini belirtti.

Yurt dışı satışlarda MÜSİAD üyelerinin yüzde 25’i artış olduğunu söylerken, yüzde 54’ü önceki seneye kıyasla değişim olmadığını ifade etti. Yurt dışı satışlarının azaldığını kaydeden üyelerin oranı ise yüzde 22 oldu.

Dernek üyelerinin yüzde 79’u dövizde yaşanan dalgalanmalardan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Geçen yıl yatırımlarının olumlu görünüm izlediğini belirten üyelerin oranı da yüzde 68 olarak gerçekleşti.

MÜSİAD üyelerinin yüzde 37’si geçen yıl çalışan sayısını artırdığını, yüzde 43’ü istihdamında herhangi bir değişiklik yaşanmadığını kaydetti.

- 2018'den beklentiler

2018'de yeni yatırımları sorulan dernek üyelerinin yüzde 50’si "artacak" yanıtını verirken, yüzde 32’si yatırımlarında herhangi bir değişim beklemediğini ifade etti.

Dernek üyelerinin yüzde 42’si gelecek yıl çalışan sayısının artacağını, yüzde 43'ü değişmeyeceğini dile getirdi.

Tasarruf konusunda üyelerin yüzde 35’i 2018'de tasarruflarının artacağını düşünürken, yüzde 42'si tasarruflarında herhangi bir değişim öngörmüyor.

"2018 yılının 2017'ye kıyasla nasıl geçmesini bekliyorsunuz" sorusuna, MÜSİAD üyelerinin yüzde 57’si "daha iyi geçeceği", yüzde 20’si ise "2017’ye benzer şekilde geçeceği" yanıtını verdi. Üyelerin yüzde 77’sinin 2018'e olumlu bir beklentiyle yaklaştığı değerlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.