MÜSİAD: Hakkımızı helal etmiyoruz!

MÜSİAD: Hakkımızı helal etmiyoruz!

Örtülü ödenek soruşturması derinleştikçe, kamuoyunda infiale neden olan gelişmeler yaşanıyor.

Örtülü ödenek soruşturması derinleştikçe, kamuoyunda infiale neden olan gelişmeler yaşanıyor. BDDK, Maliye ve Ergenekon savcılarının tespitlerine göre jandarmanın 13 milyonluk örtülü ödeneğinin 7.5 milyon lirası, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un hesabından 5 ayrı kişinin hesabına yatırılmış.

Aslan Değirmenci'nin haberi...

MİLLETİN VERGİLERİNİ ÇAR-ÇUR ETMİŞLER

Söz konusu miktarın hazırlanan ‘Sarıkız', ‘Ayışığı', ‘Yakamoz', ‘Eldiven' adlı darbe planlarının finansmanında, ‘fişleme' giderlerinde ve Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a hakaretler içeren kitapları yazan ETÖ sanığı Ergun Poyraz'a verildiği ileri sürülüyor. Terörle mücadelede kullanılması gereken paranın çar-çur edilmesi ve terör örgütünün finansmanında kullanılması, iş dünyası tarafından tepki ile karşılandı.

“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, Hazine'ye bu parayı koyabilmek için binlerce esnafın 1 yıl boyunca devletine vergi ödediğini belirterek, “Ancak bu para ile yine mükelleflerin birçoğunun fişlendiğini görmek, iradeleri ile seçtikleri iktidarı, antidemokratik bir şekilde indirmek isteyenlerin kaos planlarında kullanıldığını anlamak, terörle mücadele yerine, çetelerle paylaşıldığını bilmek, hepimizi derinden etkilemiştir. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

ÇAKIR, AKTÜTÜN'Ü HATIRLATTI

Aktütün Karakolu'na terörist saldırı sonrasında askerlere mezar olan karakolların daha güvenli yerlere taşınmasına ilişkin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ‘para sorunu vardı' sözlerini hatırlatan Çakır, “Zamanında söz konusu 7.5 trilyon yerinde kullanılsaydı, o karakolların birçoğu güvenli hale gelirdi. Hepimizi derinden sarsan olaylar da yaşanmazdı. Gözümüzden çok sevdiğimiz Ordumuzun üzerine gölge düşüren cuntacılar, bu yaptıklarının hesabını en ağır şekilde çekmelidirler” diye konuştu.

BDDK VE MALİYE UZMANLARI TESPİT ETMİŞTİ2001 ile 2005 yılları

arasındaki hesapları inceleyen uzmanlar, Jandarma eski Genel Komutanları Aytaç Yalman ile Şener Eruygur döneminde yapılan harcamalara ilişkin REM Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş.'nin isimlerine ulaştı. Şirketin sahibi Hakan Şanlı'yı sorgulayan savcılar, Şanlı kanalıyla örtülü ödenekten dinleme cihazları alındığını belirledi. 7.5 milyon liralık ödeneğin paylaştırıldığı beş isim ise şunlardı: Mehmet Sanibal, Recep Cömert, Şükrü Muammer Öner, Sedat Kıyak ve Mustafa Cem Beyazıt. Recep Cömert'in ismi ek klasörlerde bulunan belgelerde, Jandarma örtülü ödeneğinden Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'a aktarılan parada da geçiyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :