MÜSiAD USA’den Washington DC'de iftar yemeği

MÜSiAD USA’den Washington DC'de iftar yemeği

Washington DC MÜSiAD USA’nin ev sahipliğini kurucu üyelerden İbrahim Uyar’in yaptığı iftar programı dün akşam düzenlenmiştir.

MÜSiAD USA Washington DC'de ev sahipliğini kurucu üyelerden İbrahim Uyar’in yaptığı iftar programı düzenlendi.

Başta Büyükelçilik Müsteşarı Elçi Tugay Tuncer, Ticaret Başmüşaviri Ömür Demir Kızılarslan, Ticaret Müşaviri Tuba Hatipoğlu,Ticaret Müşaviri Dr. Onur Bülbül, Gümrük Müşaviri Rıza Mehmet Korkmaz, Kültür Turizm Bakanlığı Başmüşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş, Diyanet işleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak, TOBB temsilcisi Neslihan Kaptanoğlu, ve Müsiad USA üyeleri olmak üzere 125 davetli katıldı.

İftar programına Müsiad USA Executive Director&VP İbrahim Uyar’in konuşmasıyla başlanıldı. Sayın Uyar “Her ne kadar farklı görüşlere sahip olsakta, birlik beraberlik duygusu içerisinde hareket etmeliyiz” dedi. Ayrıca, Transatlantik Ticaret ve Yatırım ortaklığında Turkiye’ninde antlaşmanın bir parçası olması için MÜSiAD USA’in var gücüyle çalıştığını ve çalışmalarını devam ettireceğini söyledi. Turkiye’nin 100 yıl önce işlemediği bir soykırımla suçlandığını söyleyen İbrahim Uyar, Müsiad USA olarak lobi faaliyetleriyle “Sozde Ermeni Soykirimi”na karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.

Müsiad USA Başkanı Murat Güzel Amerikaya gelen Türklerin bireysel anlamda başarılı olduklarını ama kollektif açıdan başarısızlıklar hususunda vurgu yaptı. “Basarili doktor, başarılı akademsiyen, başarılı işadamı olabiliyoruz ama başarılı, toplu hareket eden bir Türk diasporası oluşturamıyoruz.” diyerek Türk toplumunun daha organize, daha çok ses getiren bir toplum olmasını dile getirdi. Büyükelçi Müsteşarı Elçi Tugay Tuncer Bey’de böyle organizasyonlarda bulunulmasının önemini anlatarak birlik beraberlik vurgusu içinde olmamızı dile getirdi. Müsiad USA’in açılışından itibaren önemli bir yol kattettigini söyleyen Tuncer Müsiad USA’in daha iyi işler çıkaracağına olan inancını dile getirdi. Tugay Tuncer Bey Ermeni diasporasının “Sozde Ermeni Soykirimi’nin” 100. yıl dönümü için ciddi çalışmalarda bulunduğunu, bu nedenle Türk diasporasininda Amerika’da aktif olması gerektiğini katılımcılara duyurdu. İlaveten, Türkiye Cumhuriyeti’nin imajını zedelemeyi misyon edinmiş şahıs ve kuruluşlara karşı birlik ve beraberlik duygusu içerisinde olmamız gerektiğini söyledi. Ticaret Başmüşaviri Ömür Demir Kızılarslan Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret hacminin olması gerekenden çok düşük seviyelerde olduğunu dile getirdi. Olası bir serbest ticaret anlaşması sonucu Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret hacminin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini dile getiren Kızılarslan aksi takdirde ülkemizin bu durumdan olumsuz etkileneceğini dile getirdi. MÜSiAD USA’in aktif rolundende bahseden Kızılarslan, Müsiad USA üyeleriyle beraber iftar programında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmasına dua ile başlayan Diyanet işleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak, MÜSiAD USA’e iftar ogranizasyonu için teşekkürlerini iletmesinin ardından; canlı okunan ezan’İ şerif ile oruclar açılıp, sıcak bir ortamda program devam etmiştir

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.