MÜSİAD VE 21 STK’DAN Lübnan'daki Filistinli mülteci kampları için insani hamle

MÜSİAD VE 21 STK’DAN Lübnan'daki Filistinli mülteci kampları için insani hamle

MÜSİAD ve 21 Sivil Toplum Kuruluşu, Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilerin bulunduğu kamplara yönelik iyileştirme ve kalkınma projesi başlattı.

MÜSİAD Genel Merkez binasında bir araya gelen 22 STK temsilcisi, yayınladıkları ortak mesaj ile İsrail işgali nedeniyle topraklarından koparılan ve 72 yıldır Lübnan'daki kamplarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler için acil yardım kampanyası başlattı.

whatsapp-image-2020-12-22-at-18-54-26.jpeg

475 bin 75 Filistinli kamplarda yaşıyor

Toplantıda Lübnan'daki mültecilerin durumuna ilişkin bilgiler paylaşılırken, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) rakamlarına göre ülkede kayıtlı toplam 475 bin 75 Filistinli mülteci bulunduğu belirtildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada bölgedeki insanların yüzde 75'inin aşırı kalabalıkta, işsizlik ve yoksulluk seviyesinin son derece yüksek olduğu, barınma şartlarının ise giderek kötüleştiği 12 mülteci kampında yaşam savaşı verdiği ifade edildi.

Topraklarından edilen Filistinli sığınmacılar kamunun sağlık hizmetlerinden faydalanamadığı için uluslararası sivil toplum örgütlerinin yardımlarına muhtaç durumda. Bu nedenle ciddi sağlık problemleriyle karşılaşılıyor.

Kamplarda yapılması planlanan bazı projeler

Kampanya ile bölgede sağlık polikliniklerinin açılması, eğitim ve uzaktan eğitim projeleri, gelir temini projeleri, çevre düzenlemesi, çöp toplanması ve dönüşümü, evlerin elektrik aydınlatma projesi, ev tadilatları projesi, su temini, arıtma ve su şebekelerinin tadilatı, elektrik şebekelerinin tadilatı ve düzenlenmesi, gıda dağıtımları, koronavirüs hijyen paketleri ve sağlık ekipmanları dağıtımları, uyuşturucu ile mücadele projeleri, din görevlilerinin desteklenmesi projesi, Kur'an-ı Kerim öğretimi ve hafızlık programları projesi, Filistinli öğrencilere burs ve yurt dışında yükseköğretim projelerinin yapılması planlanıyor.

Kampanyaya 22 STK destek veriyor

Kampanyaya, MÜSİAD, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Sadakataşı Derneği, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), Cihannüma Derneği, Deniz Feneri, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Fetih Der, Umut Ol Derneği, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID), Yetim Vakfı, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Sağlık ve Medeniyet Derneği, Darüleytam Derneği, Verenel Derneği, Hayat Yolu Derneği, Uluslararası Su Kuyusu Derneği ve Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu'nun (UDEF) destek veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.