MÜSİAD ve TÜSİAD'dan tarihi buluşma

MÜSİAD ve TÜSİAD'dan tarihi buluşma

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğini ziyaret etti. İlk olması açısından önemliydi.

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (TÜSİAD) ziyaret sırasında hangi konularda çalışabileceklerini görüştüklerini ve bunlardan birinin işsizlik olduğunu bildirdi.

Vardan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ile bazı Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı düşünceler ve farklı altyapılar olsa da Türkiye'nin ilerlemesine ve Türkiye'nin gelişmesine yönelik hedeflerde, farklı yöntemlerle de olsa aynı hedeflere ulaşmak üzere çalışmak durumunda olduklarını vurguladı.

Bu doğrultuda kurumların birbirleriyle görüşmesi, ortakproje üretmeleri ve bunların Türkiye yararına sonuçlar vermesi yönünde çalışmalarının gayet normal olduğunun altını çizen Vardan, şöyle devam etti:

''Biz bu konuyu başlatmış olduk. Umarım bundan sonraki çalışmalarda da çok değişik platformlarda yine bir araya gelerek ortakproje üretmenin yollarını arayacağız. İlk görüşmede somut olarak bir konu çıkmayabilir ama en azından Türkiye'nin sorunlarını hepimiz biliyoruz.

 Burada neler yapabileceğimizi, hangi konularda çalışabileceğimizi görüştük. Bunlardan bir tanesi işsizlik konusu. Buna farklı yöntemlerle bir çözüm bulabileceğimiz noktasında...

Genel itibarıyla düşünmüş olduğumuz, Sayın Başkanın geldiği günden beri söylemiş olduğu özgürlükler ve demokratikleşme konusundaki görüşleri, eğitim konusundaki görüşleri...

Bunlar bizim de söyleyegeldiğimiz konular. Bunlarda ortakzemin bulmak gayet mümkün. Tahmin ediyorum bütün bu çalışmalar, Türkiye'de örnek olacak bir çalışmanın başlangıcı olması açısından önemli. Biz bugünden itibaren bu faaliyetleri sıkça gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.''

Vardan, ''TÜSİAD'dan iade-i ziyaret olacak mı?'' sorusuna, ''Biz davet ettik, inşallah yakında olur'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''TÜSİAD ile ilk defa bir araya geliyorsunuz. Ne değişti de bu ziyaret gerçekleşti?'' sorusu üzerine ise Vardan, ''Her şeyin oluşması için bir zaman gerekiyor. O zaman bu zamanmış'' dedi.

Ziyaret sırasında Türkiye'de son günlerde yaşanan gündeme ilişkin konuların konuşulup konuşulmadığı sorusu üzerine Vardan, ''Genel anlamda konuştuğumuz konular, Türkiye'nin ilerlemesine yönelik olarak ortakprojeler yapabileceğimiz zeminini oluşturulması yönündeydi. Bunlardan biri özgürlükler ve demokratikleşme... Ayrıca eğitim konusunu ve işsizliği görüştük'' diye konuştu.

'TÜSİAD'IN KOBİ'LERLE İLGİLİ ÖZEL PROJESİ VAR'

Ömer Cihad Vardan, ziyarette Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren en önemli konulardan biri olan KOBİ'lerin geliştirilmesi ve transformasyonu konusunu da görüştüklerini belirterek, ''TÜSİAD'ın bu konuyla ilgili özel bir projeleri var. Muhtemelen bu konularda işbirliği içinde olabileceğimizi düşünüyoruz'' dedi.

TÜSİAD ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulup oluşturulmayacağı ve bir sonraki görüşme tarihinin belirlenip belirlenmediği yönündeki soruyu ise Vardan ''Somut bir şey yok, ama tahmin ediyorum ona benzer çalışmalar yapacağız. 45 dakikalıkgörüşmede her konunun detayını görüşmekkolay değil'' şeklinde yanıtladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, görüşmede politikaya dair konuların konuşulmadığını, böyle bir ziyaretin ilk olmasından dolayı her konunun gündeme gelmesinin zor olduğunu, daha sonraki görüşmelerdeproje bazlı çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

AA

Etiketler :