MÜSİAD'tan katliama anlamlı kınama

MÜSİAD'tan katliama anlamlı kınama

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu, Türk halkının bundan sonra Çin ile yapacağı ticari çalışmaları gözden geçirmesinin önem arz etttiğini açıkladılar.


MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, Uygur Türklerine karşı gerçekleştirilen şiddet olayları kınandı.

Açıklamada, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de yaşanan olayların kaygı verici olduğu ve hükümetin ve uluslararası kuruluşların olayların son bulması yönünde bir an önce aktif rol üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Urumçi'de, yaşanan olaylarda, 156 kişinin hayatını kaybetmesi ve 800'den fazla kişinin de yaralanması son derece üzüntü vericidir. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün başkanlığında kalabalık bir iş adamı heyetiyle gerçekleştirilen Çin Gezisinin hemen sonrası Uygur Türklerinin yoğun olarak bulunduğu Urumçi'de bu olayların yaşanması ayrıca manidar ve düşündürücüdür.

Umudumuz çatışmaların bir an önce durması ve sükunetin sağlanması için hükümetimizin ve uluslararası kuruluşların devreye girerek aktif rol almasıdır. Özellikle dış ticaret hacmimizin 15,5 milyar dolar ithalat ve 1,5 milyar dolar ihracat olarak geliştiği bu aşamada, Türk halkının bundan sonra Çin ile yapacağı ticari çalışmaları gözden geçirmesi de ayrıca önem arz etmektedir.''


Etiketler :