Müslüm Baba, öyle bir yanıt verdi ki...

Müslüm Baba, öyle bir yanıt verdi ki...

Müzisyen Fazıl Say'ın "Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum" açıklamasına arabesk müziğin önemli iki ismi Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay yanıt verdi. Gürses, "Bu arkadaş kokan cinsten" dedi.

Cumartesi gecesi TRT ekranlarından yayınlanan 'Ferhat Göçer ile' isimli programa konuk olan Müslüm Gürses; Fazıl Say'ın arabesk müzik hakkındaki açıklamalarına cevap verdi. Gürses, "Biz müziğe sevgimizi veriyoruz. Asıl olan müziktekikalitedir. Bu arkadaşımız nasıl bir ruh hali içindeyse, talihsiz bir açıklama yapmış" diye konuştu.

Arabesk müziğin Say tarafından küçümsenmesine bir atasözüyle yanıt vererek, "Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onun da aslı ayrandır. Bu arkadaş kokan cinsindendir!" dedi.

Program sırasında stüdyodaki hayranlarının yoğun sevgi gösterileriyle karşı karşıya kalan Müslüm Gürses, "Biz bizi seven insanlara layık olmaya çalışıyoruz. Onlar bizi ne kadar seviyorsa, biz de onları o kadar çok seviyoruz!" dedi.

Fazıl Say reklam peşine düşmüş

Öner ÖNGÜN'ün haberi

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Say'ın kendisini hedef alan açıklamalar yapmasına Orhan Gencebay sert tepki verdi. Fazıl Say'ın çok büyük bir müzisyen olduğunu belirten Gencebay, "Büyük müzisyenler müzik hakkında konuşabilir. Fakat beni burada yaralayan, bir genelleme yapmasıdır" dedi. Gencebay "Bazı sanatçılar, popüler olmak için belli kişilere sataşır. Say'ın uzun süredir sesi soluğu çıkmıyordu. Şimdi reklam peşinde. Ben ona bu açıklamayı yakıştıramadım. Yanlış yolda. Arabesk altında toplanmış bütün sanatçılara bu yakıştırmayı yapması son derece çirkin" diye konuştu.

Özür dilemedim 'pardon' dedim

Yüksel Yavuz'un haberi

Say'ın arabesk konusundaki açıklamalarına "Fazıl Say gitsin, tedavi olsun" diyen Hülya Avşar, açıklamalarından dolayı özür dilemeyeceğini söyledi.

Katıldığı TİKAD'ın yardım yemeği sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Avşar, "Ağzımdan bir anlık çıkmış bir şey sonuçta. O sırada gevezelik yapıyordum. Bu konuda kendisinden özür dilemem sadece pardon!" dedi.

SABAH

Etiketler :