Müslüman mezarlığına siyonist saldırı

Müslüman mezarlığına siyonist saldırı

Siyonistler, Me'menullah Mezarlığı'nda Yine Mezarları Tahrip Etti

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, Siyonist işgal yönetiminin dün gece Kudüs'teki tarihi Me'menullah Mezarlığı'na yönelik saldırısını sürdürerek onlarca mezarı tahrip ettiğini söyledi.

El-Aksa Müessesesi bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride , yıkım ekibinin gece saat 02:30'da Me'menullah Mezarlığı'na geldiği ve tarihi Müslüman mezarlığından geri kalan alanda onlarca mezarı daha tahrip ettiği belirtildi.

Bildiride, "Me'menullah Mezarlığı'ndaki bütün deliller, "İsrailli" Müessese'nin cinayetlerini sürdürerek mezarlığın geri kalan bölümündeki yüzlerce mezarı da yıkmaya kararlı olduğunu gösteriyor" ifadesine yer verildi.

Bildiride ayrıca, saldırının 60 yıldan uzun süredir sürekli Siyonistlerin saldırısına uğradığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan mezarlıkta El-Aksa Müessesesi ve Me'menullah Mezarlığı Vakfı mütvelli heyeti tarafından bakım ve onarım işleminin yapılmasının ardından gerçekleştiği kaydedildi.

El-Aksa Müessesesi Başkanı Zeki Ağbariyye, saldırıyı kınayarak Me'menullah Mezarlığı'nda yapılan yıkımlardan Siyonist işgal hükümetinin sorumlu olduğunu ifade etti.

1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in sözcüsü Zahi Nuceydat ise, "Asla ümitsizliğe kapılmayacağız ve teslim olmayacağız. Mücadele sahasından çekilmeyeceğiz" dedi.

Nuceydat, Siyonistlere de seslenerek, Me'menullah Mezarlığı'ndaki mezarları tahrip ederek tarihi değiştiremeyeceklerini ve Kudüs'ün Arap ve İslam kenti olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :