'Müslüman semtlere' daha fazla güvenlik istedi

'Müslüman semtlere' daha fazla güvenlik istedi

İçişleri Bakanı'nın 'Müslüman semtlere' daha fazla güvenlik açıklaması meclise taşındı.

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaleti Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) İçişleri Bakanı Uwe Schünemann'ın 'Müslüman semtler'e daha fazla polis ve güvenlik güçleri verilmesi yönündeki teklifini Yeşiller Partisi meclise taşındı.

'Müslüman semtler' açıklamasını sert bir dille eleştiren ve eyalet meclisine taşıyan Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Polat, bakan'ı insanların korkularını kullanarak siyaset yapmakla suçladı.

Polat, soru önergesinde, Bakan Schünemann'a ve hükümete hangi semtleri hangi kriterlere ve neye göre "Müslüman semtler" olarak tanımladıklarını ve Aşağı Saksonya Eyaleti'nde kaç tane böyle semtin bulunduğu sordu. Bu tür demeçlerin ortamı gereksiz yere gerdiğini söyleyen Polat, "Son toplumsal araştırmalar, Almanya'da İslam'a ve Müslümanlara karşı duyulan şüphe ve korkunun ne derece yüksek olduğunu açıkca gösteriyor. Bakan'ın bu tür genellemeleri son derece anlamsız ve sorumsuzdur" diyerek Schünemann'a tepki gösterdi.

Schünemann'ın daha önce açıkladığı 17 maddelik terörle mücadele programını eleştiren Polat bunun anayasa aykırı olduğunu belirterek, "Schünemann daha önce de cami kontrolleriyle anayasaya aykırı adımlar atmıştır. Bu önerileri de aynı niteliktedir. Bakan burada 'Müslüman semtler' gibi saçma genellemelerde bulunmaktadır. Bakan, radikalleşmeyi önlemek gerektiğini söylüyor ve bunun için kolluk güçleri, yerel yönetimler ve camiler arasında 'yerel erken önlem birlikleri' kurulmasını öneriyor. Ancak kendisinin de yarattığı korku ortamında, cami ve Müslümanlara tümüyle 'şüpheli' damgası vurulurken, nasıl eşit seviyede işbirliği olabilir acaba?" şeklinde eleştirilerde bulunmuştu.

 

Etiketler :