Müslüman'a saldırı artıyor

Müslüman'a saldırı artıyor

"Almanya'da terör spekülasyonları cami ve Müslümanlara saldırıları arttırıyor".

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanı Aiman Mazyek, terör saldırısı spekülasyonlarının Almanya'da cami ve Müslümanlara yönelik saldırıları daha da arttırmasından endişe ettiklerini bildirerek, önlemler alınmasını istedi. Mazyek, Berlin'deki Şehitlik Camii'ne sonuncusu Cuma günü olmak üzere altı ayda dört saldırı yapıldığını hatırlattı

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanı Aiman Mazyek, Almanya'nın gündemine oturan terör saldırısı spekülasyonlarının, camilere ve Müslümanlara dönük saldırıları arttırmasından endişe ettiklerini kaydederek, camilerin daha iyi korunmasını talep etti. Berlin'deki Şehitlik Camii'ne altı ay içinde dört kez saldırı olduğunu hatırlatan Mazyek, asıl Müslümanlar ve ibadethanelerinin tehlike altında olduğuna işaret etti. Mazyek, "Hafta geçmiyor ki; bir camiye veya Müslüman bir vatandaşa saldırı olmasın. Şu sıralar yaşanan terör histerisi bu atmosferi güçlendiriyor ve Müslümanlara karşı tutumlara yönlendiriyor. Bu atmosfer, cami ve Müslamanlara karşı saldırı planlayan insanların elini güçlendiriyor. Berlin'deki Şehitlik Camii'ne sonuncusu geçtiğimiz Cuma günü olmak üzere, yarım yıl içinde dört kez saldırı oldu." dedi.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi'nin de Şehitlik Camii'ne yapılan saldırıyı kınadığını hatırlatan Mazyek, "Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Charlotte Knobloch'un bir açıklamasında, politik motifli saldırıların, Almanya'da, aşırı sağın geçmişteki hatıraları konusunda alarm veren yeni bir işaret olabileceğini belirtiyor." ifadelerini kullandı.

Berlin İçişleri Senatörü Ehrhart Körting'in (SPD) açıklamalarında seçtiği kelimeleri eleştiren Aiman Mazyek, "SPD'li politikacı Körting bir röportajda, Berlinlilerin, farklı görünüşlü veya Arapça konuşan komşularını ilgili görevlilere bildirmeleri gerektiğini söyledi. Müslümanlar kendi ülkelerinde korkuyla yaşıyor. Bunu İçişleri senatörü de aynı şekilde biliyor. Onun, Müslümanların ibadethanelerinin korunması konusunda gayret sarf etmesi ve lütfen böylesi üzerinde düşünmeden kurulan cümleleri daha az sarf etmesi gerekir" dedi.

"TERÖRİSTLER, MUĞLAK UYARILARLA YAKALANMAZ"

Açıklamalarında, terör tartışmalarında İslam inancına mensup insanlarla ilgili genel bir şüphe duyulmasından duyduğu endişeye vurgu yapan Aiman Mazyek, "Yıllardır terör uyarıları duyuyoruz. Bunlar korku ve endişe yayıyor. Müslümanların iki kat korkusu var. Çünkü Müslümanlar, hem saldırıların kurbanı olabilir, hem de böyle bir genel şüphe, töhmet altında bırakılma ortaya çıkabilir." şeklinde konuştu.

Terörle mücadele yöntemi konusunda da eleştirilerde bulunan Mazyek, "Teröristler zekice kovuşturma taktikleriyle yakalanır, duygusal, muğlak terör uyarıları ve bombalı paketlerin enstrüman yapılmasıyla değil." dedi. Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) de, Federal Meclis'e yönelik terör saldırısı planlandığıyla ilgili haberlerin paNik ve histeriye neden olduğunu savunan Mazyek, BKA Başkanı Jörg Ziercke'nin, "Herhangi bir etkinliğin iptal edilmesi için bir neden yoktur. BKA, Almanya'da İslamcı teröristlerin bir saldırı hedefi olduğuna dönük somut bir enformasyona sahip değil. Belli bir yer, kişiler ve hedef noktaları gibi bir bilgi mevcut değildir." şeklindeki açıklamasını hatırlattı.

CİHAN

Etiketler :