Müslümanlar estetik kavramına neden uzak?

Müslümanlar estetik kavramına neden uzak?

Mustafa Çağrıcı'dan çarpıcı açıklamalar... Kent Dindarlığı kavramının irdelendiği programda Çağrıcı, Müslümanların son 70 - 80 yılda estetik kavramından neden uzak kaldığını anlattı.

Emrah İriç'in haberi

Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'dan çarpıcı açıklamalar... Kent Dindarlığı kavramının irdelendiği programda Çağrıcı, Müslümanların son 70 - 80 yılda estetik kavramından neden uza kaldığını anlattı.

Mehmet Altan, Mehmet Bekaroğlu ve Abdurrahman Dilipak'ın da konuk olduğu programda  Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, hacda, hac ibadetini yaparken bile asansör yüzünden tartışan Müslümanların olduğunu ve bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

'Bir kent kurmuşuz ki boş alanı binde 3' diyen ve Avrupa kentlerinde bunun tam tersi olduğuna dikkat çeken Çağrıcı bu kent yapısında hiç bir şeyin sağlıklı olamayacağını savundu.

Anadolulunun İStanbul'a özendiğini belirten Çağrıcı, 'Bütün arabaların kaldırımda, bütün arabaların yolda olduğu bir yer olamaz. Yığılma tarzı bir semt. Böyle şey olamaz. İslam toplumlarında kent gelişiminde ciddi bir sorun var. Bu insanların bir kısmı da muhtemelen yatsı namazından çıkmıştır.' dedi.

Mehmet Altan'ın Mostar'daki cami ile Türkiye'de yeni yapılan camilerin estetiğinin ciddi farklar gösterdiğini belirtmesi üzerine Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'deki yeni yapılan camilerin de estetik olduğunu savundu. Ayrıca Bekaroğlu, estetiğin zayıf olmayışını yoksulluğa bağladı.

Moralhaber.net

Etiketler :