Müslümanlara Ağır Tahrik

Müslümanlara Ağır Tahrik

ABD'nin New York kentindeki otobüslerin üzerinde yer alan “İslam'ı terk etmek isteyenlere” yönelik yardım afişleri, Müslümanların tepkisini çekti.

ABD'de Pamela Geller adlı muhafazakar bir aktivistin hazırladığı İslam karşıtı reklam kampanyası, Müslümanların tepkisine yol açtı. New York'taki 30 kadar otobüsün üzerine yapıştırılan afişlerin, İslamiyet'ten ayrılmak isteyen kişilere yardım etmek amacıyla hazırlandığı söyleniyor.

İSLAM'I TERK ETMEK Mİ İSTİYORSUNUZ
“Başınıza fetva mı çıkarıldı? Aileniz ve içinde yaşadığınız toplum sizi tehdit mi ediyor? İslam'ı terk mi ediyorsunuz?” yazılı reklamlar, yardım isteyen kişileri “RefugeFromIslam.com” adlı internet sitesine yönlendiriyor.

DİNİ ÖZGÜRLÜK İDDİASI

Amerika'daki İslamlaşmayı Durdurma” adlı örgütün yöneticisi olan Geller, 8 bin dolara mal olan kampanyanın Müslümanlara saldırı amacını taşımadığını, girişimin dini özgürlük kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürdü. Amerikan İslami İlişkileri Konseyi'nden Fayza Ali, kampanyanın insanların İslam dinine bağlı kalmaya zorlandıkları gibi yanlış bir intiba uyardığını vurguladı. Kent Konseyi üyesi Robert Jackson da, kampanyanın aşırı sağcıların İslamiyet'e yönelik saldırısı olduğunu belirtti. Analistler, afişlerin radikal Müslüman grupların tepkisini çekebileceğini ve
otobüslere terör saldırısı düzenlenmesine yol açabileceğini kaydetti.

Etiketler :