Mustafa Destici: Şehitlik en yüce makam...

Mustafa Destici: Şehitlik en yüce makam...

BBP Başkanı Mustafa Destici şehitlik mertebesine giden yolun kendi içimizden çıkan hainlerin eliyle açılmasının acı verici olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel BaşkanıMustafa Destici, ''Şehitlik en yüce makam, herkes bunu ister ama bunun kendi topraklarımız içerisinde, kendi içimizden çıkan hainler eliyle yapılması en büyük acımızdır'' dedi.

Destici, Sivas Valiliği'ne atanan Zübeyir Kemelek'e ''hayırlı olsun'' ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Destici, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümünün Türkiye ve Sivas için önemli bir gün olduğunu belirtti. Hala kongre ruhuna ve o kongrede alınan kararlara ülkenin büyük oranda ihtiyaç duyduğunu, o günkü Milli Mücadele ruhuyla birlikte olunması gerektiğini söyleyen Destici, devlet ve millet düşmanlarına, ülkeyi bölüp parçalamaya çalışanlara karşı el birliğiyle mücadele edilmesinin bilincinde olunması gerektiğini vurguladı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan 10 askere Allah'tan rahmet dileyen Destici, her gün şehit haberlerinin olduğuna dikkat çekerek, milletin artık sabrı ve tahammülünün kalmadığını belirtti. Artık bu acıların yaşanmamasını temenni eden Destici, şöyle konuştu:

'Şehitliği en yüksek bir mertebe olarak gören, inanan ve o anlayışla da hiç bir zaman şehit olmaktan çekinmeyen bir milletin, inanmış bir topluluğun, bir inanmışlar ordusunun fertleriyiz. Şehitlik en yüce makam, herkes bunu ister ama bunun kendi topraklarımız içerisinde, kendi içimizden çıkan hainler eliyle yapılması en büyük acımızdır.''

Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümünün hayırlı olmasını dileyen Destici, ''Her ne kadar milletin içinde hainler olsa da, bu millet o günkü ruha hala sahiptir ve bu ruh olduğu sürece, kimse bir karış toprağımızı alamayacak, milli birlik ve beraberliğimizi katletmek isteyenler ise amaçlarına ulaşamayacaklardır'' diye konuştu.

Milli iradenin üstünde hiç bir güç olamayacağının kongreyle tanındığını ve bundan sonra da başka bir gücün tanımayacağını dile getiren Destici, milli iradenin ülkede hep hakim olacağını ve Türkiye'nin tam bağımsız, güçlü bir devlet olarak varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Destici, Sivas'a en üst derecede hizmet edeceğine inandığını belirterek, Vali Kemelek'e yeni görevinde başarılar diledi.

Kemelek de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Destici'ye teşekkür etti.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Sivas'ta bir çok etkinlik olduğunu ve Sivas'ın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Kemelek, Sivas'ın Milli Mücadele zamanlarındaki aynı heyecan ve coşkuyu yaşadığını vurguladı. AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.