Mustafa Karahasanoğlu konuştu

Mustafa Karahasanoğlu konuştu

Vakit Gazetesi Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, 312 general davasında 1.8 trilyon TL tazminat ödemeye mahkum edilmeleriyle ilgili Habertürk'te önemli açıklamalarda bulundu.

Vakit Gazetesi Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, 312 general davasında 1.8 trilyon TL tazminat ödemeye mahkum edilmeleriyle ilgili Habertürk'te önemli açıklamalarda bulundu. Programın yapımcısı ve sunucusu gazeteci Balçiçek Pamir'in “Vakit kapanacak mı?” şeklindeki sorusuna Karahasanoğlu “Birileri de bunu istiyor” cevabını verdi.

VAKİT KAPANACAK MI?
Karahasanoğlu “Dava şu anda henüz Yargıtay safhasında. Bu parayı ödeme imkanımız olmadığı için gazete kapanmakla karşı karşıya. Rekor düzeydeki bu tazminatı ödeyebilecek gücümüz yok. Zorlarlarsa Vakit kapanır. Başka bir müteşebbis çıkmazsa tamamen kapanır. Yok bir müteşebbis çıkarsa yeniden, sıfırdan bir gazete kurulur. Vakit, Vakit misyonu yaşatılamazsa, tamamen kapanırsa demokrasinin geliştiği bir Türkiye'de bir gazete linç edilmiş olur” diye konuştu.

KAPANSAK DA BANKA REKLAMI ALMAYACAĞIZ
Karahasanoğlu, Pamir'in “Banka reklamları almadığınız doğru mu?” şeklindeki soru üzerine de “Evet almıyoruz, faizden ötürü almıyoruz. Finans reklamı alıyoruz ama. Bugün kapanmakla karşı karşıyayız, banka reklamı alsak ne olur diyenler olabiliyor elbette ama biz bunu yanlış buluyor ve banka reklamlarını almıyoruz, kapansak da almayacağız” dedi.

SİZİN HİÇ SUÇUNUZ YOK MU?
Vakit Koordinatörü Karahasanoğlu, Balçiçek Pamir'in “Bazen çok ağır manşetler atıyorsunuz. Sizin hiç mi suçunuz yok?” yönündeki sorusuna da şu cevabı verdi: “Bu konuda ben çok ciddi bir propagandanın etkili olduğunu düşünüyorum. Vakit için büyük bir propaganda yapılıyor. Hakkımı helal etmiyorum demişiz örneğin, ne var bunda. Hedef gösteriyormuşuz. Bizimkisi hedef gösterme ise, Hürriyet'in örneğin ‘işte o savcı' başlıklı haberleri ne oluyor?”

VAKİT YAYIN KURULU TOPLANTI ÖNCESİ NE YAPIYOR?
Karahasanoğlu, Pamir'in “Yayın kurulu toplantılarınıza başlamadan önce Kur'an okuduğunuz doğru mu?” şeklindeki sorusu üzerine ise “Evet öyle, toplantımıza başlamadan önce 2 saat Kur'an-ı Kerim okuyoruz” bilgisini verdi. 

 

Etiketler :