Mustafa Sarıgül Yeni Parti kuruyor

Mustafa Sarıgül Yeni Parti kuruyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yeni parti için düğmeye basıyor..

Sosyal Demokratların İktidar için son umudu haline gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yeni parti için düğmeye basıyor.. İşte Sarıgül ün partisinin adı..

CHP'de Deniz Baykal'ın karşısına lider adayı olarak çıktıktan sonra CHP'de resmen siyasi mücadelesi sona eren ,Şişli'nin karizmatik Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ‘ün DSP'nin başına geçeceğinin konuşulduğu şu günlerde Sicakgundem.com'un Sarıgül'e yakın çok sağlam kaynaklardan edindiği bilgiler bir anda siyaset gündemine bomba gibi düştü..

Mustafa Sarıgül Türkiye değişim hareketi adı altında bugüne kadar ülke genelindeki örgütlenmesine kısa bir süre sonra son noktayı koyarak ,kısa adı TDP olacak olan Türkiye Değişim Partisini kurarak Genel başkanlığa dahası Başbakan adaylığına soyunuyor...

Mustafa Sarıgül'ün yeni partisinde aralarında eski milletvekili ve bazı önemli siyasetçilerin de olduğu öğrenildi .. Cumartesi Günü İstanbul'da özel bir toplantı ile Gençlerle bir araya gelecek olan Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketini hızlandırması ve yep yeni bir açılım yapması bekleniyor..

Mustafa Sarıgül'ün DSP'nin başına geçmek yerine başka bir parti kurmayı tercih etmesi ise çevresindeki ekibinden olumlu yönde not almış durumda..

Türkiye Değişim Hareketi'nden edinilen bilgilere göre kurulacak olan partinin misyonunun İnsan olduğu ve daha önce denenen isimlerin kesinlikle yer almadığı ve denenmiş olanların sonuçlarının da ortada olduğu belirtilirken ,yeni kurulacak olan partide yeni bir siyaset ve yeni bir Türkiye için öncülük edecek çok değerli isimlerin yer alacağı ifade edildi..

Ayrıca Sicakgundem.com'un edindiği bilgilere göre Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi'nin kuruluş dilekçesini 19 Mayıs 2009 Salı günü İçişleri Bakanlığına sunacağı ve Samsun'dan büyük bir mitingle kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi...

Hedef 2011 Seçimleri...

22 Temmuz Seçimleri ve 29 Mart seçimlerini gölge bir ekiple takip eden Mustafa Sarıgül'ün hedefinde ise 2011 Genel seçimleri olacak.. Tüm Türkiye'deki çalışmalarını yarın seçim olacakmış gibi sürdürmeye gayret eden Mustafa Sarıgül'ün ekibinde siyasi görüş olarak hiçbir ayrım gözetmeyeceği sağcısı,solcusu herkesin her görüşün kadrosunda olacağı ve yeniden Milli birlik ve dayanışma ruhu ile Değişen ,gelişen ,çalışan ve üreten bir Türkiye için yeni bir siyasi hareket başlattığı Sarıgül'e yakın kaynaklardan gelen bilgiler arasında...

Mustafa Sarıgül Kimdir ?

1956 yılında Erzincan'da doğdu.

Eğitimine sırasıyla Talatpaşa İlköğretim okulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi'nde devam etti ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

İş yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde devam etti.

Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Siyasi yaşamı Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı, daha sonra

- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği,
- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı,
- İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği,
- 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği,
- TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği,
- F.M.V. Işık Lisesi Okul Aile Birliği Üyeliği,
- Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği,
- Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği,
- Herkes İçin Spor Federasyonu As Başkanlığı,
ayrıca uzun yıllar Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı.

- TBMM'de Bir Milletvekili ve İstanbul'da Direksiyon Sallamak adlı iki kitabı bulunmaktadır.

- 2. Dönem başkanlığı sırasında Romanya Cumhurbaşkanı Ion İliescu tarafından Devlet Nişanı ile Ödüllerildi.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Engelli Yurttaşlarmıza ,

- Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da eğitime verdiği katkıllarından dolayı ödüllendirilmiştir.

- 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde 3.defa Belediye Başkanı seçildi.



Etiketler :