Müsteşara YARSAV tuzağı

Müsteşara YARSAV tuzağı

Müsteşar Ahmet Kahraman'a toplantıya katıl tehdidinde bulunan YARSAV, oldu bitti peşinde.

Yüksek Yargı Partisi gibi hareket etmeyi sürdüren YARSAV, HSYK'da yaşanan 'korsan liste' krizine el attı. Müsteşar Ahmet Kahraman'a toplantıya katıl tehdidinde bulunan YARSAV, oldu bitti peşinde.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği "Korsan Liste" krizine de el attı. Unvanlı hakim ve savcı atamaları görüşmelerini "Korsan Liste"yle kilitleyen HSYK'nın sorunu çözememesi üzerine harekete geçen YARSAV Adalet Bakanlığı Müsteşarına çağrıda bulunarak toplantılara katılmasını istedi. Müsteşar olmadan toplanamayan Kurul, karar alamıyor. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Erzurum savcılarının özel yetkilerini kaldırılması için toplanan HSYK toplantısına katılmış ve aralarında Osman Şanal'ın da bulunduğu 4 savcının özel yetkileri kaldırılmıştı. YARSAV'ın internet sitesinde yayınlanan çağrıda Müsteşar Kahraman'ın Yargıç unvanına da atıfta bulunarak "Meslek taassubuna" davet edildi. 

TEZGAH MI KURULUYOR?

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki, 2010 Yılı Atama Kararname görüşmelerinde unvanlı hakim ve Cumhuriyet savcılarının durumunun ele alındığı toplantıda gündeme getirilen "Korsan Liste" krizi sürüyor. HSYK'nın Yüksek Yargı kökenli üyeleri tarafından Ergenekon, Balyoz, Faili Meçhul Cinayetler gibi kritik davaların görüldüğü mahkemelere müdahale edilmek amacıyla yapılan "Korsan Liste" Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e takılmıştı. HSYK, Bakan Ergin'in bu kararlı tutumu karşısında sonuç alamayınca devreye YARSAV girdi. Dernek dün yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Kahraman'a Kurul toplantılarına katılma çağrısı yaptı.

Derneğin amacının, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Osman Şanal, Tarık Gür, Mehmet Yazıcı, Rasim Karakullukçu'nun "özel Yetkilerini" kaldırılması toplantısına katılarak karar alınmasını sağlayan Müsteşar Kahraman'a benzer bir tezgah hazırlığı olarak değerlendirildi.

12 Eylül sancısı

Hakim ve savcıların haklarını korumak için kurulan ancak siyaset yapmaktan asli işini yapmaya fırsat bulamayan YARSAV'ın asıl sıkıntısının ise 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda "Evet" oyu çıkması olduğu ortaya çıktı. Bir yandan "Hayır" kampanyası yürüten Dernek, bir yandan da "Evet" çıkması durumunda HSYK'daki etkisini kaybetmemek için kapı kapı gezip üyelerini yeni Kurula seçilmesi için zemin hazırlıyor.

Yeni Şafak

Etiketler :