Müthiş buluş için geri sayım başladı

Müthiş buluş için geri sayım başladı

İzmirli emekli emniyet amiri Muammer Yıldız'ın 32 yılda geliştirdiği mıknatıs sistemli kendi kendine elektrik üreten manyetik monopol cihazını, son 9 yılda 34 prototipe ulaştırdı.

Dünya patentini aralık ayında alan Yıldız, Almanya'da mayıs ayında kamuoyuna tanıtılması için gün saymaya başladı.

Almanya ve Hollanda'nın önde gelen üniversitelerinin fizik bölümlerinde görevli akademisyenler, geçtiğimiz günlerde cihazı hayranlıkla inceledi. Gizlilik anlaşmaları kapsamında dünya devleriyle sözleşme imzalayan Yıldız, cihazının ev eşyaları, otomobil, gemi, uçak ve uzay gemilerine varıncaya kadar akla gelebilecek hayatın birçok alanında kullanılacağını söyledi.

PCT/EP2008/006459 kaydıyla dünya patentini 22 Aralık 2009 tarihinde alan Muammer Yıldız, artık sona yaklaştıklarını anlattı. Bugüne kadar Türk Patent Enstitüsü, Hamburg TÜV Raporu, Hollanda Aintofin T.Ü raporu ve teorisi, NR 10/2007/037186 numarasıyla Almanya Ulusal Patenti, PCT/EP/2008/006459 numarasıyla PCT İnternasyonal Patenti aldıklarını belirten Yıldız, son olarakta dünya patenttinin de 'itirazsız' alındığına dikkat çekti. Türkiye'de kendisine malesef deli gözüyle bakılırken Avrupalıların çalışmalarını hayranlıkla dinlediğini aktaran Yıldız, "2003 yılında 16 motor var iken şimdi tek motor haline döndü. 1980 mıknatıs varken şimdi 140 mıknatısla aynı gücü elde edebiliyoruz. Ufaklı büyüklü 34 adet motorumuz var. Mıknatıslar artık çocuğum gibi oldu, üzerlerinde istediğim gibi oynama yapıp istediğim sistemi kurabiliyorum. Tabi hepsinin formülleri değişik." dedi.

Önümüzdeki Mayıs ayına kadar Almanya'da yeri üniversitenin katılımıyla cihazın tanıtımın yapılacağının altını çizen Muammer Yıldız, "Artık patentler alındı ve makinaların içleri açılıp kamuoyuna tanıtılıp imalıtına geçilecek. İçinde hiçbir enerji olmadan çalıştığını herkes görecek. AR-GE çalışması yapıldıkça cihazımız daha da gelişecek. Şu an için bizim cihazımıza 15 yıl garanti veriliyor." şeklinde konuştu.

LABORATUAR MERAKI ÖĞRENCİLİĞİNDE BAŞLADI

Muammer Yıldız, polis akademisinde öğrenci iken laboratuvar ortamında yer çekimi kanununu yenmek için bir çalışma başlattı. Eğitimlerden artan vaktini dört sene boyunca laboratuar ortamında geçirerek bir cihaz geliştirdi. Ancak ilk önceleri hiçbir işe yaramayan bu cihazı, mesleğe başlaması sebebiyle bir kenara bırakmak zorunda kaldı. Aradan geçen 20 yıl sonunda emekli olan Yıldız, emekli ikramiyesinin tamamını yıllar önce bir kenara bıraktığı cihazını geliştirmek için kullandı. Cihazın iki yıllık bir çalışmanın ardından tamamlanmasıyla birilkte elektrik üretimi yapan bir sistem haline getiren Yıldız, bu süre zarfında çaldığı bütün kapılar yüzüne kapandı. Daha sonra yurt dışına bir sponsorun desteğiyle giderek uluslararası geçerliliği olan patentleri aldı. Patentlerin alımıyla da dünya devi birçok şirketle resmi antlaşmalar imzalandı

Etiketler :