Mutlu Kent Sinop'u Ziyaret Etmek İçin Sebepler

Mutlu Kent Sinop'u Ziyaret Etmek İçin Sebepler

Sinop’un mutlu bir kent olmasının sebebi ünlü filozof Diyojen’e kadar uzanıyor olabilir.

Mutlu Kent Sinop'u Ziyaret Etmek İçin Sebepler

Sinop’un mutlu bir kent olmasının sebebi ünlü filozof Diyojen’e kadar uzanıyor olabilir. Fıçısının içinde yaşayan ve kendine bir ihtiyacı olup olmadığını sormaya gelen krala “Gölge etme başka ihsan istemez” diyerek tarihe geçen filozof, Sinop’un simgelerinden biri. Aslında Sinop’un Türkiye’nin en mutlu kenti seçilmesinin birçok nedeni var. Sinop, Karadeniz’in hırçın sularının, yeşilin binbir tonuyla buluştuğu tarih, kültür ve doğa kokan bir şehir. Ortamına huzur ve sükunet hakim olan şehir birden fazla temayı birleştirip tatil yapmak isteyenler için ideal. Doğa odaklı bir tatil yapıp eşsiz yeşillikteki tabiat parklarında ciğerlerinize oksijen doldurabilir, kendinizi Karadeniz’in sularına bırakıp deniz keyfi yapabilir, hem antik hem de yakın çağa ait önemli tarihi mekanları görebilir ve Karadeniz mutfağının keyfini sürebilirsiniz. 

 

Sinop'ta Yaz Tatili

Yaz tatilinde doğa içinde sakin bir şekilde kafa dinlemek istiyorsanız Sinop sizin için doğru rota olabilir. Sarıkum Tabiat Parkı’ndan, Tatlıca Şelaleri’ne kadar mavi ve yeşilin birleştiği harika yerler sizi bekliyor. İlginç doğal oluşumlara ilginiz varsa ülke çapında meşhur İnaltı Mağarası ve bazalt kayalıkları ziyaret edebileceğiniz oluşumlar. Şehirde yaz ortasından sonbahar sonuna kadar düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri de tatilinizi renklendirmek için tatil programınıza ekleyebileceğiniz öğeler. Boyabat ve Sinop kaleleri ise kuruldukları yüksek tepelerde olabildiğince heybetiyle tarihte yolculuk yapmak isteyenlere kucak açıyor. Yakın tarihe ilgisi olanlar tarihi Sinop Cezaevini gezerek ülkemizin yakın dönemlerine tanıklık edebilir. Gezi molalarınızı ise binbir türlü deniz mahsülleri, Sinop mantısı, mısır çorbası, mısır ekmeği ve çeşit çeşit nokulları yiyerek yapabilirsiniz. 

 

Sinop'ta Konaklama Seçenekleri

Sayfa Linki: https://www.neredekal.com/sinop-otelleri/

Sinop otelleri her bütçeye ve ihtiyaca uygun geniş bir yelpazede yer alıyor. Tesisler arasında kıyaslama yapmak, otelden istediğiniz özellikleri neredekal.com’un filtrelerine girerek size uygun seçenekleri listeleyebilirsiniz. Sinop otel fiyatları ise, mütevazi tesislerden lüks zincirlere kadar her bütçeye uygun seçenekleri kapsıyor. Dilerseniz merkezi bir konaklama yapıp gezinizi tarih odağında yapabilirsiniz. Eğer daha ilginç konseptli, doğa ve deniz kıyısında samimi bir atmosfer tercih ediyorsanız Sinop butik otelleri aradığınız yanıt olabilir. Sinop deniz tatili için tercih edilen en sakin lokasyonlar arasında yer alır. Den

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.