Mutlu yuvanın şartları

Mutlu yuvanın şartları

Konferans için İsveç'in başkenti Stockholm"de bulunan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN, mutlu yuvanın şartlarını açıkladı

İsveç’in başkenti Stockholm’de Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşavirliğince düzenlenen, ‘’Her Ay Bir Konferans’ adlı etkinliğin üçüncüsü Stockholm’ün Rinkeby bölgesinde yapıldı.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Türkiye’den Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. A. Bülent BALOĞLU, ciddi konferanslar serilerine başladıklarını belirtti. Konferans serilerinin devam edeceğini söyleyen Baloğlu, Mart ayının 6’sında Rinkeby okulunda Prof. Dr. Rıza Savaş, ‘’HZ. Aişe’nin eylem ve fikirleri, Çanakkale şehitlerimizi anma programı ve Nisan ayında Kutlu Doğum haftasının kutlanacağının müjdesini verdi.

Baloğlu’nun yaptığı kısa, bilgilendirme konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN, Günümüz dünyası, teknolojik alanda günden güne gelişmesine karşın, Aile hayatının çöküntüye uğraması ve yozlaşmayı önlemek için önemli veriler ortaya koyarak, ‘’ Hz. Peygamberin Hayatından Örneklerle Karı-Koca İlişkileri’’ üzerine’’ sunum yaptı.

Hz. Peygamber (sas)’in Müminin dünya’da ki cenneti, içinde aile hayatının yaşandığı evdir’’ hadisini hatırlatan, AYDIN, Mutlu yuvanın şartlarını; Sevgi, saygı, sorumluluk, şefkat, merhamet, nezaket, kibarlık, Anlayış, sabır, sadakat, haddini bilmek olarak sıraladı.
Sinevizyon eşliğinde Kuran ve Hadislerden örnek vererek aile içinde mutlu olmanın yollarını örneklerle anlatan AYDIN Konferans sonunda özellikle bayanlardan büyük alkış aldı.

30 YLLIK GELENEK YIKILDI

Konuşma sonrası kendilerini Rinkby Kültür Derneği’nin konferans salonuna davet ettiği için Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. A. Bülent BALOĞLU’na teşekkür eden bayanlar, Baloğlu’nun yanına gelerek, ‘’İsveç’in en büyük ve en eski Türk kültür derneği burası, 30 yıldır erkekler burada çeşitli programlar yaptılar. Ama hiç bizi davet etmediler. İlk defa sizin sayenizde Rinkby Kültür Derneği’nin konferans salonunda konferans dinledik"" diyerek sitemlerini dile getirdi.

 

 







  

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :