Müzakere çağrısına şartlı EVET

Müzakere çağrısına şartlı EVET

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Başbakan’ın “İradeniz varsa müzakere ederiz” çağrısına "Samimiyse hayır demeyiz. Bize bakışını değiştirsin" cevabını verdi.

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Başbakan’ın “İradeniz varsa müzakere ederiz” çağrısına "Samimiyse hayır demeyiz. Bize bakışını değiştirsin" cevabını verdi.
 
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorunundaki tıkanmanın aşılması için AKP’den gelecek samimi müzakerelere ‘hayır’ demeyeceklerini açıkladı. Demirtaş, “Sorunun çözümüne katkı sunmamız isteniyorsa Başbakanın bizimle ilgili dilini, bakışını değiştirmesi lazım” dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İradeniz varsa müzakere ederiz” açıklamasını değerlendiren Demirtaş, AKP’de müzakere niyeti görmedikleri ve asıl muhatapsızlığı kendilerinin yaşadığını savundu. “Başbakan Erdoğan’ın AKP’nin kuyruğuna takılan bir BDP istediğini” savunan Demirtaş, “Başbakan, AKP’nin kuyruğuna takılmış, çözüm veya çözümsüzlük politikasını sorgulamadan destekleyen, zorluk çıkarmayan ve giderekte sistem için bir muhalefet örgütüne dönüşmüş marjinal bir BDP arzuluyor” dedi.
 
 
Başbakan’a çağrı
 
Çözüm için hükümetten gelecek samimi müzakerelere ‘hayır’ demeyeceklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:
 
“Bu mesele diyalog ve müzakere dışında çözülmez. Adım atması gereken hükümettir. Bizim bu konuda katkı sunmamız isteniyorsa başbakanın bizimle ilgili dilini, bakışını değiştirmesi lazım. Biz meseleye ciddi baktığımız için evet diyalog ve müzakere dışında başka şans yoktur diyoruz. Ama bu konuda adım atması gereken sorumluluk mevkinde yetki sahibi olanlardır, başta hükümettir. Nasıl bir adım atacak? Öncelikle ‘Kürt sorununda yeni bir strateji belirledik ve bu da diyalogla çözüm stratejisidir. Biz ülkemize barışı getireceğiz bu konuda yeni bir karar aldık’ demek zorundadır. Bunu söylediği gün her türlü iklimin Türkiye’de, siyasi atmosferin, siyasi gerilimlerin önemli ölçüde ben azalacağını düşünüyorum. Böyle bir atmosferin oluşması için o zaman BDP çok daha katkı sunar. Başbakan, bizim bu konuda katkı sunmamızı istiyorsa, bizimle ilgili değerlendirmelerini, kullandığı dili, bizimle ilgili yaklaşımı tümden değiştirmesi lazım. BDP’ye bakışı bu olduğu sürece, kendisinin çözüm arayışı konusundaki samimiyetine inanmayacağız.”
 
Kaynak: TARAF

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.