Nabucoo imzaları Temmuz'a kalabilir

Nabucoo imzaları Temmuz'a kalabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayacak olan Nabucco anlaşmasının Temmuz ayına kalabileceğini açıkladı.

Enerji Uzmanları Derneği'nin toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Nabucco anlaşmasının 26 Haziran'da yapılmasına ilişkin bir prensip tarihi olduğunu anımsattı. Bunun kesin tarih olmadığını tekrarlayan Yıldız, kalan 4 madde üzerinde anlaşmaya yaklaşıldığını söyledi. Yıldız, "Bu durumda anlaşma temmuza kalabilir mi?" sorusuna ise "Evet, temmuza kalabilir" yanıtını verdi.

Soruya karşılık Yıldız, "Yüzde 15 konusu Nabucco'da yer alabilir de, alamayabilir de, önemli olan Türkiye'nin arz güvenliğinin sağlanması. Bunu Nabucco'dan da sağlayabiliriz ya da diğer kaynak ülekeler ile anlaşma yaparak da sağlayabiliriz" dedi.

Bakan Yıldız, elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda ise fiyatlandırma mekanizmasının değiştirildiğini ve yeni sisteme göre çalışmanın devam ettiğini ifade etti. Yıldız, zam olup olmayacağının ise önümüzdeki günlerde belirleneceğini ve net fiyatı da kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Başbakanın doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağı şeklinde bir ifadesi olmadığını da belirten Yıldız, başbakanın sadece bir temenniyi dile getirdiğini, fiyatlandırma mekanizmasına bir müdahalesi olmadığını ifade etti.

Etiketler :