Namaz çıkışında ne istedi?

Namaz çıkışında ne istedi?

Ramazan Bayramı namazını Sultanbeyli Merkez Camisi'nde kılan Başbakan Erdoğan, çıkışta cami önüne toplananlara bir konuşma yaptı.

Ramazan Bayramı namazını Sultanbeyli Merkez Camisi'nde kılan Başbakan Erdoğan, çıkışta cami önüne toplananlara bir konuşma yaptı. Erdoğan Sultanbeylililere referandumu hatırlattı 'evet'in gerekçelerini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Merkez Camisi'nde bayram namazı kıldı. Erdoğan, namazın ardından kendisi için hazırlanan ve önünde 'Evet' yazılı otobüse çıktı. Sultanbeyli halkı, Başbakan Erdoğan'ı adeta sevgi seliye karşıladı. Vatandaşların bayramını kutlayan Erdoğan, referandumda 'Evet' için vatandaşlardan destek istedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, halktan anayasa değişikliği hakkındaki broşürleri bayram ziyaretlerinde yanlarında götürmelerini ve maddeleri bilmeyenlere anlatmalarını istedi. Akraba ziyaretlerinin geleneklerimizde çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, insanların tek tek akrabalarını ziyaret edip kendilerini 'Evet' için ikna etmelerini istedi.

Anayasa mahkemesinin yapısına da değinen Erdoğan, dünyada böyle bir yapının hiç bir ülkede olmadığını, bunu değiştirmek için çabaladıklarını, fakat bazı kesimlerin buna bile karşı çıktığını kaydetti. Camiye geldiği sırada yolda 'Türkiye'nin bölünmemesi için hayır' afişi gördüğüne dikkat çeken Erdoğan, bunların kandırmaca olduğunu ifade etti.

Başbakan'ın sözü sık sık tezahüratlarla kesildi. Sultanbeyli halkı, Erdoğan'a referandumda 'Evet' diyecekleri sözünü verdi. Otobüsünden inen Başbakan Erdoğan, korumaların sıkı güvenlik tedbirleri arasında vatandaşlarla bayramlaştı.

Etiketler :