Namaza başlayınca delirdi zannetmişler!

Namaza başlayınca delirdi zannetmişler!

Altı yıl önce yaşantısında köklü bir değişime giderek namaza başlayıp, Msülümanlığın gerekliliklerini yerine getirmeye başlayan ünlü manken, ilk dönemlerde başından geçenleri anlattı

Sinema sanatçısı ve manken Yaşar Alptekin, 6 yıl önce namaza başladığında bazı arkadaşlarının 'aklını yitirdi diye' hastaneye yatırmaya kaldığını söyledi.

Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği (MAÇED)'nin davetlisi olarak Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen ünlü oyuncu Yaşar Alptekin, annesi, Yeşilçam anıları ve namaza başlama sonrası yaşadığı ilginç anekdotları, Nisan Düğün Salonu'nda verdiği konferans sonrası 'Namazla Yeniden Doğdum' kitabını imzalarken, hayranlarıyla paylaştı.

Tekirdağ doğumlu ve 48 yaşında olduğunu belirten Yaşar Alptekin, namaza işadamı Sakıp Sabancı'nın cenaza namazı sonrası başladığını ifade etti. Alptekin, "Bundan 6 yıl önce namaza ilk başladığımda bazı arkadaşların Yaşar hastalanmış, bir ruh ve sinir hastası doktoruna gösterelim diye kendi aralarında konuşmalarına şahit oldum. Hatta bir arkadaşım psikiyatriste gitmem için yoğun baskı yaptı. 42 yaşında ilk kıldığım namazla yeniden doğduma inanıyorum. Evet 48 yaşındayım ama ben kendimi 6 yaşında bir bebek olarak görüyorum. Namaz kılmada mazaret beyanında bulunanları da anlamakta zorluk çekiyorum. Yarına çıkacağımızın garantisi mi var ? Eskiden ölümden hiç korkmazdım. Çok hızlı motosiklet kullanırdım. Fakat namaza başladıktan sonra ölümden korkmaya başladım. Ölümün kendisinden korkmuyorum. Öldükten sonra Allah'ın huzuruna çıktığımda vereceğim hesaptan korkuyorum. Yoksa 100 yıl da yaşasan her nefis bir gün ölümün tadını yaşayacak." diye konuştu.

Alptekin, namaza başladıktan sonra çoğu yakın çevresinin kendisinden uzaklaştığını belirtti. Alptekin, rahmetli annesi Aynur Alptekin'e, bir gün ziyaretine gittiğinde, evinde namaz kıldığını görünce, 'oğlum Yaşar sen de mi dinci oldun oğlum' sözünü söylediğini belirtti. Alptekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annem ve babamı 9 ay aralıklarla kaybettim. 48 yıldır da hep annemle birlikte yaşardım. Bir gün iş dönüşü eve geldiğimde rahmetli annem namaz kıldığımı gördü. Oğlum Yaşar sende mi dinci oldun dedi. Annem vefat edinceye kadar birlikte namaz kıldık. Rahmetli anneciğimi umreye götürünce çok sevindi. Kabeyi ilk gördüğümde oğlum Yaşar beni iyi ki buraya getirmişsin diye hüngür hüngür ağladı. Annem ve babamın sağlında bir isteklerini iki etmemeye çalıştım. Manevi şarj olmak için 6 altı ayda bir umreye giderdim. Namaza başlamadan önce Hacca ve umreye gidenlere Araplara para yedirmeye gidiyorlar gözüyle bakardım. Fakat bugün her umreye gidişimde kendimi yeniden dünyaya gelmiş bebek gibi hissediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :