Namazdan etkilenip Müslüman oldu

Namazdan etkilenip Müslüman oldu

Evlenmek amacıyla Adana'ya gelen ve arkadaşının namaz kılmasından etkilenen Rus muhasebeci, törenle Müslüman oldu.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, internette tanıştığı erkek arkadaşı Mehmet Özlav ile evlenme kararı alan ve ülkesinde muhasebecilik yapan Alexandra Kovrıgınç (24), bir süre önce düğün hazırlığı yapmak amacıyla geldiği Adana'da, din değiştirip Müslüman olmaya karar verdi. 

 

Evleneceği genç ile Adana İl Müftülüğüne başvuruda bulunan genç kız, burada düzenlenen törende İl Müftüsü İsmail Canbolat ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Ayşe adını alan genç kıza, Canbolat, Kur'an-ı Kerim hediye etti. 

Kovrıgınç, Rusya'da kız arkadaşının günde 5 vakit abdest alarak namaz kılması ve Ramazan ayında oruç tutmasından etkilendiğini belirterek, şöyle konuştu: 

''Müslümanlığı seçtiğim için çok mutluyum. İslam'ın hem yaşantı, hem de inanç konusunda çok farklı bir din olduğunu gördüm. Arkadaşım olmasaydı önceki yaşantıma devam edecektim. O devamlı namaz kılarak Allah'a dua ediyordu. Bu beni çok etkiledi. Ayrıca tanıdığım birçok kişi namazın yanı sıra Ramazan ayında oruç tutuyordu. Bu ilk etapta bana çok ilginç geldi. Ancak yaptığım araştırma sonunda bunların İslam dininin şartları olduğunu öğrendim. Ben de artık dua öğrenerek namaz kılacağım.'' Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat da Kovrıgınç'ın İslam dinini araştırdığını ve kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini söyledi.

 

Etiketler :