Namlunun ucundaki Başbakan: Hedef RTE

Namlunun ucundaki Başbakan: Hedef RTE

Çok konuşulacak kitap: Namlunun ucundaki Başbakan HEDEF RTE.. MGK toplantısında zehirlenecekti..

Gazeteci-yazar Aytekin Gezici son kitabı Namlunun Ucundaki Başbakan / Hedef: RTE kitabında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimlerini anlattı. Kitapta Türk basınında ilk kez Gezici tarafından gündeme getirilen
çok çarpıcı iddialar var..

BAŞBAKAN'I ÜZERİNDEN ATAN ATTAN, ÖNÜNE KONAN ZEHİRLİ SUYA KADAR

Gezici son olarak Namlunun Ucundaki Başbakan / Hedef: RTE isimli bir kitap kaleme aldı. Kitabın yayımlanma tarihi son zamanların moda deyimiyle 'manidar'. Gezici kitabında Danıştay saldırısının olduğu gece arızalanan Başbakanlık uçağından, Bilal Erdoğan'ın düğününü kana bulamak isteyen teröristten, Başbakanı üzerinden atan attan, MGK masasının üzerine konan zehirli sudan ve yoğun bakımda bulunan Başbakan'ın çevresinde 'Nasıl ölmez?' diyerek dolaşan karanlık çehrelerden, kısacası tüyler ürpertici olaylardan söz ediyor.

- 'Başbakanın konvoyuna saldırı düzenlendi, hemen oturup bir kitap yazayım' mı dediniz?
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde bile Türkiye'nin ve doğal olarak kendisini bu memleketin gerçek sahibi gören 'derin devlet'in gündemindeydi. Ergenekon yapılanmasının medya ayağında mühim bir rol üstlendiğikonuşulan Aydınlık Dergisi'nin 20 Ekim 1996'da 'Erdoğan'ın Erbakan'ın yerine hazırlandığı' ve doğal olarak 'dikkat edilmesi gereken bir isim' olarak mimlendiği günlerden bu yana kendisi 'iyi saatte olsunlar'ın hedefindeydi.

Erdoğan'dan rahatsızlık duyan, onun iş veişlemlerinden zarar görenlerin onu etkisizleştirmek adına bir şeyler planladığı hepkonuşuldu. Ancak önce 12 Haziran seçimleri ve sonrasında yapılacak 12. Cumhurbaşkanlığıseçimine müdahil olmaya çalışan çevrelerin 'Artık Erdoğan devri kapanmalı!' düşüncesindenhareketle bu kez öncekilerden daha ciddi bir şekilde kendisine yönelik saldırı, etkisizleştirme ve suikast girişimlerine ağırlık vereceklerine dair bir inanç gelişti bende.

- Kitabı saldırı üzerine yazmadınız yani?

- Kitap çalışması Kastamonu saldırısından bir hafta evvel yayınevineteslim edilmişti. Zaten kitabın içerisinde yer alan 'suikast teşebbüsleri'doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik girişimlerin detaylarınıanlatıyor. 'Mesaj olsun diye' düzenlenen provokasyonları yazsam kitabın hacmi mevcuttan 10-15 kat daha fazla olurdu.

- Kaç girişime yer veriyorsunuz kitapta?

- Kitapta, Erdoğan'a yönelik somutlaştırılmış, soruşturma aşamasına gelmiş 18 ayrı hadisenin detayları var. Kitabın girişindeyse son anda 'okyanus ötesinde' bir dosttan gelen ihbarla amacına ulaşamamış iki ayrı suikast teşebbüsünün ayrıntıları var.

- Bu girişimler, tek bir merkezden mi yönetiliyor? Kim bunlar?

'Türkiye'de bizim istemediğimiz bir şeyin olmasımümkün değildir' anlayışıyla yaşayan kesimler, 3 Kasım 2002'den bu yana olan bitenden fazlasıyla rahatsız olmuşlardır.Kitapta mahkeme safahatına kadar takip edilen girişimlerde örgüt kimi zaman Ergenekon oluyor, kimi zaman devrimci sol. Bazı zamanlarda hastalıklı tiplerin tetikçi olarak kullanılmaya çalışıldığına da şahit oluyoruz. Bu anlamda 'kim bunlar?' sorusunun muhatabının daha geniş bir perspektifte ele alınması gerekir diye düşünüyorum.

- Daha önce medyaya yansımayıp da ilk kez sizin kitabınızda yer alan bir bilgi var mı?

 Okur, her sayfada 'Bunları hiç duymamıştım' diyeceği girişimlerlekarşılaşacaktır. Ancak Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sırasındaki zehirleme girişimini sanırım ilk kez bu kitaptan okuyacaklar. Bir de şu kapıları durup dururken kilitleniveren zırhlı Mercedes olayının finalinde yaşanan bazı diyaloglar okura sanırım ilginç gelecektir.

Başbakan'ı üzerinden atan ata dikkat edin!

- Sizi 'komplo teorisyenliği' ile suçlayabilirler.

Kitabımda kesinlikle komplocu bir yaklaşım içerisinde olmadım. Zaten Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast teşebbüsleri devam eden bazı örgüt davalarında ve her nedense yayın yasağı konulan 'Ankara merkezli çete' davalarında o kadar ayyuka çıkmış durumda ki bu hususta komplo uydurmaya, mevzuya komplo penceresinden bakmaya gerek yok. Bence bu mesele artık üzeri örtülecek bir durumdan çıkmıştır.

- Başbakanı sırtından atan atın 2007 yılında öldüğünü yazmışsınız. Burada da bir kötü niyet mi söz konusu. Atı konuşmasın diye öldürmüş olamazlar herhalde?

Sorudaki gizli istihzayı anlamadım sanmayın. Ama biraz önce de ifade ettiğim üzere konu 'aman millet duymasın' aşamasını çoktan gelip geçmiştir. Geçmişte hayatı bir suikastla sonlanmış siyasi liderler galerisine bir yenisinin daha gitmesine bu millet tahammül göstermeyecektir.

Başbakanı sırtından atan at hakkında benim kıtimkânlarımla birinci ağızdan ulaştığım kaynaklaradevletin ilgili birimleri nasıl ulaşamadı? O hadisenin ardından at 1,5 liraya sırtında çocuk taşıdı. Atın sahibinin bile, 'Başbakan bininceye kadar atla ilgilenenlerin soruşturulması gerekir,' açıklaması neden dikkate alınmadı. Evet, soruyorum neden?

SUİKASTI 'OKYANUS ÖTESİ'NDEN GELEN HABER ENGELLEDİ

Gezici'nin kitabında yer verdiği iddialardan bazıları yenilir yutulur gibi değil. Bunların en çarpıcılarından birine göre: Başbakan Erdoğan, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü tarafından MGK toplantısında zehirlenmek istedi. Gezici'nin iddiasına göre, suikastçıların bu yönteme başvurmak istemesinde daha önceki girişimlerinin başarısız olması etkili olmuştu.

Olayı kitaptan bir alıntıyla anlatalım: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık klasikleşmiş sıradan bir MGK gündemine hazırlandığı esnada ısrarla kendisiyle yüz yüze görüşmek isteyen bir tanıdık çalışma ofisine davet edilir. Tanıdık, Erdoğan'a 'okyanus ötesinden' selam ve çok önemli bir mesaj getirmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan selamı vemesajı alır. Sinirlendiğinde hep yaptığı gibi yumruklarını sıkar ve gözlerini kısarak çevresiniizlemeye başlar. Saati geldiğinde en yakınındakilerdâhil hiç kimseye bir şey söylemeden MGK toplantısına girer.Toplantı rutin şekilde tamamlanmak üzereyken, Başbakan Erdoğan önüne bırakılan suyu içmek yerine, cebinden çıkardığı mendili ıslatır. Islakmendili avucunun içine alan Erdoğan önündeki evraklarla birlikte çantasına bırakıverir. O günün akşamında mendilin üzerindeki suyun analizlerinden, 'öldürücü etkisi bulunan etkili bir zehir' sonucu çıkar."

HASTANEDE 'NASIL ÖLMEZ' DİYE HOMURDANAN KİMDİ?

Kitaptaki camları balyozla kırılan makam aracı bahsinden bir alıntı: "Saatler süren tedavisi boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı başından ayrılmayan bir isim, yoğun bakım odasına giren bir ziyaretçinin kendi kendisine, 'Nasıl ölmez? Nasıl ölmez?' diye homurdandığını anlatacaktı yakın çevresine."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.