NATO  hava savunma tatbikatı yapıyor.

NATO hava savunma tatbikatı yapıyor.

BRÜKSEL (AA) - NATO, Polonya ve Baltık ülkelerinde hava savunmasını geliştirmek için tatbikat düzenliyor.

BRÜKSEL (AA) - NATO, Polonya ve Baltık ülkelerinde hava savunmasını geliştirmek için tatbikat düzenliyor.

"Ramstein Legacy 22" adı verilen ve 6-10 Haziran tarihleri için planlanan tatbikatta, savaş uçakları ile hava ve füze savunma sistemleri kullanılıyor.

Polonya'nın yanı sıra Litvanya, Letonya ve Estonya'daki tatbikata NATO müttefiklerinden ve ortaklarından oluşan 17 ülke katılıyor.

NATO'nun tatbikatla ilgili açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından sonra İttifak ülkelerinin sınırları yakınında füze, insansız hava aracı ve savaş uçağı kullanımının arttığı ifade edilerek yanlış hesaplamalar ve kontrolün kaybedilmesi gibi ihtimallerle NATO bölgesine yönelik tehdidin arttığı kaydedildi.

NATO Müttefik Hava Komutanlığı Komutanı General Jeff Harrigian, tatbikatla ilgili açıklamasında, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasındaki mevcut güvenlik durumu göz önünde bulundurulduğunda bunun gibi geniş çaplı tatbikatlar NATO için artık her zamankinden daha fazla önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Tatbikatla NATO'nun kendi bölgesini koruma kabiliyetinin artırılacağını belirten Harrigian, tatbikatın aynı zamanda İttifakın bölgesel güvenlik ve istikrarın korunmasına bağlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.