Nazlı Ilıcak, Merve Kavakçı ile O Gün Yaşadıklarını Anlattı

Nazlı Ilıcak, Merve Kavakçı ile O Gün Yaşadıklarını Anlattı

14 yıl önce Merve Kavakçı başörtüsü ile Meclis'e girdiğinde yanında olan gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, o dönemde askeri vesayetin etkisi ile böyle bir tavrın alındığını kaydetti.

14 yıl önce Merve Kavakçı başörtüsü ile Meclis'e girdiğinde yanında olan gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, o dönemde askeri vesayetin etkisi ile böyle bir tavrın alındığını kaydetti.

Moral FM'e konuk olan Ilıcak, milletvekillerinin Genel Kurul'a başörtüsü ile girmelerini değerlendirdi. Ilıcak, "Ecevit'in o dönemde cesareti nereden aldığını anlamak ya da Kılıçdaroğlu'nun şuan aynı şeyi yapamamasının sebeplerini değerlendirmek için olayların perde arkasında neler yaşandığını incelemek gerekiyor." diye konuştu. Ilıcak, Meclis'te 14 yıl önce yaşanan tepkinin askerin locadan izlediğini kaydetti ve "O gün Mhp ile Fazilet Partisi birlikte hareket edecek mi diye beklenildi. Mhp geri adım atınca Meclis'ten çıktılar." açıklamasını yaptı. 14 yıl önce o gün yaşadıklarını da aktaran Ilıcak, "Merve Kavakçı, 'Birlikte Genel Kurul'a gidelim mi?' dedi ben de ilk kez Meclis'e giriyordum. Birlikte Meclis'te yerimizi aldık. Ancak beklemediğim bir tepki ile karşılaştım. Ürkütücü, müthiş bir tepki oluştu. Korkunç bir gündü." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.