NAZLI ILICAK'TAN TOKAT GİBİ BALYOZ SORUSU!

NAZLI ILICAK'TAN TOKAT GİBİ BALYOZ SORUSU!

"Kim bölücü, kim irticacı teker teker fişleniyor. Kim görevden alınacak, yerine kim atanacak, onlar da belirleniyor; listeler güncelleştiriliyor..."

 

'Harp oyunu' konuşmalarından bazı bölümleri köşesine taşıyan Sabah'tan Nazlı Ilıcak, plan seminerindeki çarpıcı planlara dikkat çektiği yazısında Balyoz, Oraj ve Suga planlarının sahte olduğu iddialarında bulunanlara yönelik can alıcı bir soru yöneltti:

Kim bölücü, kim irticacı teker teker fişleniyor. Kim görevden alınacak, yerine kim atanacak, onlar da belirleniyor; listeler güncelleştiriliyor.

Yetmez diye yeni cezaevleri kuruluyor. "Halka acımasız davranılacak" deniliyor. "12 Eylül gibi yapalım" teklifi dile getiriliyor.

Milli Mutabakat Hükümeti kuruluyor. Plan semineri ile bir darbe hazırlığı yapıldığı muhakkak. Bu belgelerin sahiciliği tartışılmıyor; resmi evrak.

Eğer Oraj ve Suga planları sahteyse, Çetin Doğan ve arkadaşlarının darbe eylem planları, tutuklanacak ya da görevlendirilecek kişilerin isimleri, fırın, market, sağlık kuruluşlarının listeleri nerede?

İşte Ilıcak'ın önemli tespitleri:

Balyoz, Oraj ve Suga planları sahteymiş! Sadece bir Harp Oyunu oynanmış! Ama
jenerik senaryoyu ele geçiren kötü niyetliler, Harp Oyunu'ndaki temaları
kullanarak düzmece plan üretmiş! Balyoz Harekât Planı ile jenerik senaryo
arasındaki benzerlik buradan kaynaklanıyormuş!

Önce Harp Oyunu'ndaki konuşmalardan aşağıya aldığım bölümleri okuyun; sonra
birkaç sorum olacak:

Tümgeneral Metin Yavuz Yalçın: "İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa,
Balıkesir ve Bilecik illerinde nüfus 16 milyon. Tüm illerde aşırı sol, bölücü,
aşırı sağ terör örgütleriyle, Milli Görüş, Nurculuk ve Süleymancılık etkili
olarak faaliyet göstermekte. Bölgede 23 radyo, 12 televizyon kanalı, 61 gazete
ve derginin rejim aleyhtarı unsurları destekleyici yayın yaptıkları tespit
edildi. 190 vakıf ve 153 dernek irticai, yıkıcı ve bölücü unsurları destekleyen
faaliyette bulunmakta. Bölgedeki 398 yurt, 124 özel okul ve 85 dershane, irticai
faaliyette bulunan vakıf ve derneklerin kontrolünde. Son kararnameyle, İstanbul, Bursa, Bilecek, Yalova ve Balıkesir'e yeni valiler atandı. Mevcut iktidarın kadrolaşma çalışmaları kapsamında, 16'sı il, ilçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere, toplam 23 üst düzey bürokrat görevden alınmış, yeni atamalar yapılmıştır.

Bir kısım vali ve kaymakamın siyasi baskı ve endişeler yüzünden irticai, yıkıcı
ve bölücü faaliyetlerle mücadele edemediği kıymetlendiriliyor... Bütün
birliklerimle İstanbul'un üzerine çökerim. Belediye başkanıymış, savcıymış,
hâkimmiş, kaymakammış yani bu konuya olumsuz bakan, tabloda yer alan (Perdede gözaltına alınacak kişilerin listesi var) insanları, gerekirse belediye başkanını, komutanları görevlendirmek suretiyle... Ülkeyi başka bir rejim içine taşıyacaklar. Bunun kararını vermişler. Böyle kararlı bir halka karşı acımasızca hareket etmek bizim görevimizdir."

Korgeneral Şükrü Sarıışık: "12 Eylül öncesinde ülke yangın yerine dönmüştü. 12 Eylül darbesi bütün bunları ortadan kaldırdı. Şimdi böyle bir tehdidin kalkması
için fazla uğraşa gerek yok. En kolay harekât tarzı 12 Eylül gibi harekâtın
baştan itibaren organize edilmek suretiyle bir anda söndürülmesidir.

Şahıs: "İstanbul'da 200-210 bin, İzmit'te 21 bin, Adapazarı'nda 12 bin olmak
üzere toplam 250 bin kişinin irticai ve bölücü unsurlara destek vereceği
değerlendirilmektedir."

Şahıs: "Cezaevi kapasite ve doluluk oranları tespit edilecek, gözaltına alınan ve tutuklananların emniyeti için gerekli planlamalar yapılacaktır. Hasdal Kışlası'nda, Maltepe Kışlası'nda ve Sakarya Kışlası'nda cezaevi açılacaktır... Görevde kalması sakıncalı kamu yöneticileri, bunların yerine atanacak asker ve sivil şahıslar hakkındaki bilgiler güncelleştirilecektir. Sıkıyönetim bildirileri güncelleştirilerek yayınlanmaya hazır hale getirilecektir."

Çetin Doğan: "Bölgedeki belediyelerin, İSKİ'si, DİSKİ'si, YASKİ'si diye bir sürü
teşkilâtları var. Bu şirketler zaten gerici unsurların elinde. Bizi
baltalayacaklar. İşlerin tıkır tıkır gitmesi lâzım. Kim nerede görev yapacak,
nereye nasıl gelecek, bu konuda istihbarat dosyalarımızın hazır olması lâzım. Aksi takdirde 80 ihtilâli gibi olur. Bakanlıklara personel gönderdik ama hiç talimat vermedik. Gönderiyorsan, o bakanlığı bütünüyle yönetecek irade ve güçte karargâhıyla beraber gönderirsin."

***

Kim bölücü, kim irticacı teker teker fişleniyor. Kim görevden alınacak, yerine kim atanacak, onlar da belirleniyor; listeler güncelleştiriliyor. Yetmez diye yeni cezaevleri kuruluyor. "Halka acımasız davranılacak" deniliyor. "12 Eylül gibi yapalım" teklifi dile getiriliyor. Milli Mutabakat Hükümeti kuruluyor. Plan semineri ile bir darbe hazırlığı yapıldığı muhakkak. Bu belgelerin sahiciliği tartışılmıyor; resmi evrak. Eğer Oraj ve Suga planları sahteyse, Çetin Doğan ve arkadaşlarının darbe eylem planları, tutuklanacak ya da görevlendirilecek kişilerin isimleri, fırın, market, sağlık kuruluşlarının listeleri nerede?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.