NBA Batı Yakasının Lideri NBA Doğu Yakasının Ateşinden Etkilenmedi!

NBA Batı Yakasının Lideri NBA Doğu Yakasının Ateşinden Etkilenmedi!

NBA Normal Sezonu maçında Batı Konferansının lideri Minnesota Timberwolves, Doğu Konferansının iyi takımlarından Miami Heat takımını zor da olsa mağlup etti. Miami Heat 108 - Minnesota Timberwolves 112

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Miami Heat takımı maça Butler, Martin, Adebayo, Love ve Herro ilk beşi ile başladı. Minnesota Timberwolves ise McDaniels, Towns, Gobert, Edwards ve Conley ilk beşi ile sahadaydı.

İlk çeyrek çok kısır başladı. Nitekim ilk 4 dakikanın sonunda skor 4-4 idi. İlk 6 dakikada 3 saylık atış denenmedi bile. Sakatlıktan dönen Adebayo ve Herro bu çeyrekte sayılarıyla ciddi katkı yaptılar ve Heat’i öne geçirdiler. Müthiş bir defansif performans gösteren Heat takımı ilk çeyrekte 5 top çaldı. İlk çeyreği Heat 33-22 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de Heat takımı etkin başladı. Timberwolves takımının yıldızlarından Anthony Edwards bu çeyrekte de tutuktu. Aradaki sayı farkı 17 sayıya çıkınca Minnesota Timberwolves takımı koçu mola almak zorunda kaldı. Heat ciddi sayı farkına rağmen baskısını devam ettirdi. Öyle olunca da sayı farkı pek kapanmadı. İlk yarıyı Heat 66-54 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe Minnesota Timberwolves daha iyi başladı, etkin defans ve hücum atraksiyonlarıyla aradaki sayı farkını indirdi. Gerçek hüviyetine bürünen Timberwolves takımı Edwards ve Towns’ın sayılarıyla geri döndü. Heat bu çeyreği 83-77 önde kapattı.

Son çeyrekteki mücadele görülmeye değerdi. Maçın bitmesine 8:36 kala Minnesota Timberwolves ilk defa öne geçti (87-84) ve Heat koçu Spoelstra hemen mola aldı. Ardından iki taraf da çok sayıda üçlük denedi. Edwards bu çeyrekte tüm hünerlerini sergilerken Gobert de pota altında hegemonya kurdu. Minnesota Timberwolves NBA liginde şu ana dek seyrettiğim en iyi defans yapan takım. Nitekim maçı da ikinci yarıda yaptıkları müthiş defans ile kazandılar. Miami Heat 108 - Minnesota Timberwolves 112

Maça dair notlar:

  • Minnesota Timberwolves ligin en iyi defans yapan, rakibini en az sayıda tutan, en hızlı, en çok blok yapan, boyalı alanda en az sayıya müsaade eden ve takım oyunu oynayan ekiplerinden biri. Bu maçta bütün bu özellikler ilk yarıda Miami Heat takımı ve ikinci yarıda Minnesota Timberwolves takımı tarafından sergilendi.
  • Clark Minnesota Timberwolves takımının, Lowry, Smith ise Miami Heat takımının sakat oyuncular listelerindeydi.
  • Miami Heat haftalar sonra parkelere dönen Adebayo ve Herro ile birlikte ideal beşine yeniden kavuştu.

img-3148.jpeg

img-3151-001.jpeg

img-3161-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.