NBA’in Türk Yıldızlarının Oynadığı Maçta Philadelphia 76ers Güldü

NBA’in Türk Yıldızlarının Oynadığı Maçta Philadelphia 76ers Güldü

NBA Doğu Konferansı’nın iki iyi takımının maçında Ömer Faruk Yurtseven’li Miami Heat (27-16) takımı Furkan Korkmaz’lı Philadelphia 76ers (25-17) takımına evinde 109-98 yenildi.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Hem Ömer Faruk hem de Furkan takımlarında ilk 5’te başladılar maça. Furkan karşılaşmanın ilk basketini turnike ile atan oyuncu oldu. Ömer Faruk ise takımının ikinci ve üçüncü basketlerini harika harikulade smaçlarla attı. Smaçlarına devam eden Ömer ilk çeyrekte toplam 4 smaç atarken toplamda 10 sayı, 6 ribaunt, 1 asist ve 1 blok rakamlarına ulaştı.

Maçın ilk yarısı oldukça çekişmeli ve seyir zevki çok yüksek bir karşılaşma olarak geçti. Özellikle ilk çeyreğin sonlarına doğru deyim yerindeyse sazı eline alan Miami Heat top dolaştırıp boştaki adamı bularak sayılar buldu. 76ers takımının maç başına 27.0 sayı ortalamasına sahip süper yıldızı Joel Embiid’e ise ikili sıkıştırma uygulayarak sadece 7 sayıda kalmasını sağladılar. Ama 76ers maçı hiç bir zaman bırakmadı ve etkili bir oyunla karşılık verdi. İlk yarıyı Miami Heat 50-43 önde kapattı.

İkinci yarı da ilk yarıdaki gibi oldukça çekişmeli başladı. Üçüncü çeyreğin ortalarında 4. faülünü alan Ömer Faruk yerini veteran pivot Dedmon’a bıraktı. Bu süreçte 76ers ve Joel Embiid oyuna ağırlığını koydu ve üçüncü çeyreği 75-73 önde kapadılar.

Seyir zevki yüksek geçen dördüncü çeyreği Philadelphia 76ers domine etti. Özellikle Joel Embiid’in ilk yarının aksine oldukça etkin oyunu ve arka arkaya attığı sayıları 76ers’ı galibiyete taşıdı. Philadelphia 76ers bu skorla üst üste ikinci galibiyetini alırken Miami Heat 4 maç sonra yenilmiş oldu.

miami-heat-philadelphia-76ers-joel-embiid.jpg

Takımını yöneten ve etkili şutları olan Furkan Korkmaz toplamda 25 dakika sahada kalırken 6 sayı ve 2 asist ile oynadı ve takımını galibiyete taşıyan isimlerden biri oldu.

Ömer Faruk Yurtseven her ne kadar takımı kaybetse de üst üste 14 karşılaşmada çift haneli sayıda ribaunt sayısına ulaşarak kendine ait 13 maçlık rekoru da geliştirmiş oldu. Ömer Faruk toplamda 24 dakika sahada kalırken 22 sayı/11 ribaunt/1 asist/1 blok ile oynadı.

Philadelphia 76ers takımında Joel Embiid 32 sayı/12 ribaunt/3 asist, Tobias Harris 22 sayı/8 ribaunt/3 asist, Seth Curry 21 sayı/5 asist/5 ribaunt, Tyrees Maxey 13 sayı/7 ribaunt/4 asist ve Georges Niang 12 sayı/5 ribaunt/2 asist ile oynadı.

Miami Heat’te Tyler Herro 16 sayı/2 ribaunt/3 asist, Jimmy Butler 8 sayı/5 ribaunt/9 asist, P.J. Tucker 10 sayı/7 ribaunt/1 asist, Max Strus 11 sayı/4 ribaunt/1 asist, Kyle Lowry 8 sayı/2 ribaunt/7 asist ve Caleb Martin 16 sayı/7 ribaunt/1 asist ile oynadı.

İlk çeyreğin sonunda NBA’in ve Miami Heat’in eski süperstarı Shaquille O’Neal temsil ettiği firmanın bir promosyonu için sahaya çıktı. Taraftarlar Shaq’i hala çok sevdiklerini ve unutmadıklarını alkışlı tezahüratlar yaprak gösterdiler.

miami-heat-philadelphia-76ers-shaq-001.jpg

miami-heat-philadelphia-76ers-2.jpg

miami-heat-philadelphia-76ers-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.