&nbspAvrupa'nın En Çevreci Şehri Stockholm

 Avrupa'nın En Çevreci Şehri Stockholm

Avrupa'nın en çevreci ve yeşil şehri 2010 yılı için, İsveç'in Başkenti Stockholm seçildi.

Atila altuntaş'ın Haberi

Avrupa komisyon ilk defa düzenlediği, Avrupa’nın en çevreci şehri yarışmasını, 2010 yılını İsveç’in Başkenti Stockholm, 2011 yılını da Almanya’nın Hamburg Şehri’nin kazandığını belirledi.


Bu ödüle sahip olmak için 35 şehir başvurmuştu. Stockholm, finale kalan diğer kentler olan Amsterdam, Bristol, Kopenhag, Freiburg im Breisgau, Hamburg, Münster ve Oslo arasından sıyrıldı.

Seçici kurul arasında; Avrupa Komisyonu, Avrupa Çevre Bürosu, Ulaşım ve Çevre İçin Avrupa Federasyonu, Avrupa Birliği Başkentler Federasyonu ve Bölge Komitesi isimli kuruluşlar yer aldı.


Yarışmayı kazanan şehre Brüksel’de yapılacak büyük bir törenle ödülünü vereceklerini söyleyen, Avrupa Çevre Komisyon başkanı, Stavros Dimas ‘’Bu tür yarışmaların, tüm Avrupa kentlerini daha temiz, daha yeşil bir şehir ortamına kavuşması için iyi bir teşvik aracı olduğunu’’söyledi.


Avrupa Komisyonu tarafından istenen’’En Çevreci Şehir Kriterleri’’ Temiz hava, düzenli trafik akışı ve abraların eksozundan çıkan zehirli gazların önlenmesi, sera gazlarının kullanılmaması, şehir içme suyunun saf ve temiz olması ve şehrin her bölgesinde yeşil saha alanlarının bulunması gibi önemli özellikler belirtildi.

Bu görkemli ödüle layık görülmek kendilerini gururlandırdığını ifade eden Stockholm Çevre Komisyon Başkanı Ulla Hamilton, bundan sonrada çalışmalarının aynı hızla devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :