Ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan

Ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan

Saadet Partisi Kadın Kolları Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde Mescid-i Aksa için ortak basın açıklaması yaparak ‘Zulme Hayır’ dedi.

Saadet Partisi Kadın Kolları Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde Mescid-i Aksa için ortak basın açıklaması yaparak ‘Zulme Hayır’ dedi. Mescid-i Aksa zulmünü lanetleyen Kadın Kolları, Siyonist katil İsrail’in haince davranışı karşısında tepkilerini ortaya koymayan İslam ülkelerinin liderlerini ve uluslararası kamuoyunu kınadı.

Saadet Partisi Kadın Kolları eş zamanlı olarak Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak Mescid-i Aksa zulmü için ortak basın açıklaması yaptı. 1967’den bu yana Mescid-i Aksa’ya işgalci İsrail postallarının ilk defa girdiğini dile getiren Kadın Kolları, Mescid-i Aksa zulmüne sessiz kalan İslam ülkelerinin liderlerini ve uluslararası kamuoyunu kınadı. 

Ankara’da Mescid-i zulmü için basın açıklamasını Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk yaptı. Genel Merkez toplantı salonunda gerçekleştirdiği açıklamada Asiltürk, 1967’den bu yana İsrail askerlerinin postallarının Mescid-i Aksa’ya ilk defa girdiğini kaydetti.  İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı son saldırının sabırları taşırdığını belirten Asiltürk, “Artık lafla peynir gemisi yürümez. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugünde Mescid-i Aksa baskısında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırmaktadır.’ dedi.

MÜSLÜMANLAR BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇİYOR

Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda Müslümanların büyük bir sınavdan geçtiğini kaydeden Asiltürk, “İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını, ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir” dedi. İslam ülkelerinde akan kanın sebebinin ümmet bilinci olmamasından kaynaklandığını dile getiren Asiltürk, “Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkının değil ümmetin değeridir. Kudüs ne kadar Filistinlilerin meselesi ise, bizim de derdimizdir. Çünkü Siyonizm sadece müeyyideden, yani yaptırımdan anlar. Bunun için tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. İslam coğrafyalarındaki ülkelerin parçalanması Büyük Ortadoğu Planı’nın küçük parçasıdır. Sorunların çözümü için D-8’ler yeniden aktif hale getirilmelidir. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan” diye konuştu.

PAPA’YI ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ

Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Papa’nın Türkiye’ye gelecek olmasını da kınayarak, “Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bizi derinden yaralamıştır. Sözde Ermeni Soykırımını tanıyan Papa’yı ülkemizde istemiyoruz. Bunun ne büyük hata olduğunu tarih ve ümmet elbette soracaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.