Necmettin Erbakan kabri başında anıldı

Necmettin Erbakan kabri başında anıldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:- "Cenabı Allah, Erbakan hocamızı andığımız kadar onu anlamayı ve onun gibi yaşamayı, onun yürüdüğü yolda yürümeyi bizlere nasip eylesin"

İSTANBUL (AA) - Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 12. yılında Zeytinburnu'ndaki kabri başında anıldı.

Merhum Erbakan için Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma programında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Erbakan'ın oğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, babasının kabri başında yaptığı konuşmada Milli Görüş liderini hayırla, rahmetle ve özlemle andıklarını söyledi.

11 kenti etkileyen depremler nedeniyle son derece hüzünlü bir anma programı yaptıklarını dile getiren Erbakan, şöyle devam etti:

"Normalde de her sene hüzünlenirken bu sene bir de bu hüznümüzün üzerine gerçekten de yüz senenin, belki de bin senenin en büyük felaketi olan bir depremi yaşadık. Bunun hemen arkasından burada bulunuyoruz. Bu depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize, bütün vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz. Cenabı Allah makamlarını ali etsin, cennetinde inşallah en yüksek makamlara ulaştırsın. Kalan akrabalarına, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu depremde yaralanan, yaralı olarak kurtulan bütün kardeşlerimize, vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha böyle felaketler, böyle afetlerle bizleri imtihan etmesin."

Necmettin Erbakan'ın bütün İslam alemini aydınlatan, bilgilendiren ve şuurlandıran feraset ve dirayet sahibi bir lider olduğunu anlatan Fatih Erbakan, Erbakan hocanın, dört partisinin haksız yere kapatıldığı halde davasından vazgeçmeyip beşinci partisini kurduğunu ve aynı istikamette yoluna devam ettiğini vurguladı.

Fatih Erbakan, "Cenabı Allah, Erbakan hocamızı andığımız kadar onu anlamayı ve onun gibi yaşamayı, onun yürüdüğü yolda yürümeyi inşallah bizlere nasip eylesin. Milli Görüş'ün ikinci 40 yılında, ikinci 50 yılında merhum Erbakan hocamızın gösterdiği hedeflere hep birlikte, en kısa zamanda ulaşmayı, yaşanabilir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi ve adil bir dünyayı kurmayı inşallah bizlere nasip eylesin." diye konuştu.

- Eyüpsultan Camisi'nde dua programı

Necmettin Erbakan ve deprem şehitleri için Eyüpsultan Camisi'nde de akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.