'Neden Bursa'ya geldiğimi sorguladılar'

'Neden Bursa'ya geldiğimi sorguladılar'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kendisine yapılan teklifleri ve Bursaspor'la anlaşmasından sonra yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra gelen teklifleri geri çevirip, herkesin 'kaos yaşayan Bursaspor ile niye anlaştığını' sorduğu, sorguladığı bir dönemde çok cesur ve geleceği açısından çok önemli bir karar verdiğini ve Bursa'ya geldiğini bildirdi.

Sağlam, Bursaspor Kulübü'nün aylık dergisinde yer alan röportajında, Bursaspor'da teknik direktör olarak göreve gelirken çok umutlu olduğunu belirtti.

Sonraki günlerin kendisinin neden bu umuda sahip ve beklentilerinde ne kadar haklı olduğunu gösterdiğine değinen Sağlam, ''Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra gelen teklifleri geri çevirip, herkesin, 'kaos yaşayan Bursaspor ile niye anlaştığımı' sorduğu, sorguladığı bir dönemde ben, çok cesur ve belki de geleceğimiz açısından çok önemli bir karar verdim ve buraya geldim'' dedi.

-''HİÇBİR BAŞARI, TESADÜFEN GELMİYOR''-

Sağlam, teknik adam olarak Bursa'ya adım attığında taraftarların kendisini karşılaması, bağırlarına basmasının bugünlerin habercisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bunu o günkü basın toplantısında da söyledim. Bursa'ya gelirken niyetimiz başarıydı. Bursa'nın futbol anlamındaki potansiyelini bir şekilde harekete geçirmeye talip olduk. Sonuçta güzel bir birliktelik oluşturduk. İyi bir ekip dinamizmi ortaya çıkardık. Bu gibi şehirlerde büyük hedefler yakalamak istiyorsanız kulüp içinde oluşturduğunuz bu bütünlüğü şehir geneline yaymak ve bütün olarak yaşamak zorundasınız. Sayın bakanımız, valimiz, belediye başkanımız, kulüp başkanımızın futbolla iç içe, futbolu seviyor olması, Bursaspor'u da çok sevmeleri şehrin de bu olaya katılmasını sağladı. Sonuçta baktığınızda hiçbir başarı tesadüfen gelmiyor.''

''Size 'iyi ki Bursa'ya geldim' dedirten maç oldu mu'' yönündeki soruya Sağlam, şu yanıtı verdi:

''Tabi ki maç değil, maçlar oldu. Benim burada geçirdiğim 1.5 sene belki de hayatımdaki en önemli başarıları ürettiğim dönemdir. Bugün buradaysak Kayserispor'un da çok önemli payı var. Kayseri'de Intertoto'ya katıldık ve oradan UEFA Kupası'na geçtik, ama bir Anadolu takımıyla Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısını ve şerefini ben Bursaspor'da yaşadım. Dolayısıyla bu, bir antrenörün hayatında çok önemli sayılabilecek, kariyerine altın harflerle yazabileceği bir başarıdır. O yüzden geçen bu 1.5 senenin sonunda 'iyi ki Bursaspor'a gelmişim' diyorum.''

-EN ÇOK SEVİNDİREN VE ÜZEN MAÇLAR-

Sağlam, sezon içinde kendisini en çok sevindiren ve üzen maçların sorulması üzerine ise şunları söyledi:

''Bu sene çok güzel maçlar oynadık. Mesela Beşiktaş maçı harikaydı. Fenerbahçe maçı müthişti. Denizlispor maçı güzel bir maçtı. Bu sezon biz Turkcell Süper Lig'in en istikrarlı futbol oynayan, mücadele açısından en devamlılığı olan takımıyız. Bunlar sadece sonuç itibarıyla, önemi itibarıyla güzel karşılaşmalar, ama ben birçok karşılaşmadan büyük zevk aldım. 'Üzen maç' deyince insanın aklına bir tane geliyor. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa rövanş maçı.''

Etiketler :