'Neden İsrail'e hava saldırısı düzenlenmiyor'

'Neden İsrail'e hava saldırısı düzenlenmiyor'

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, ANKARA GENÇLİĞİYLE BULUŞTU…

nkara'da İçkale Otel'de dün Ankara Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Numan Kurtulmuş Ankara Gençliği ile buluşuyor" konulu bir programa katılan Ankara'da okuyan üniversiteli gençlere seslenen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Biz sadece kendimiz için değil, bütün insanlık için, bütün mazlumlar için çalışıyoruz. Bugün insan haklarını bahane ederek Libya'ya saldıran dünyanın egemenleri, yıllardır Filistinliler'i öldüren İsrail'e neden hava saldırısı düzenlemiyor? İşte bizler bu çifte standardın karşısındayız. Bununla mücadele ediyoruz" dedi.


KAVGA EDEREK SORUNLARIN ÜZERİNİ ÖRTÜYORLAR

Siyasetin milletin sorunlarını çözme işi olmaktan çıkıp kavga eder hale geldiğini söyleyen Kurtulmuş, "Birbirlerini dinleme nezaketinde bulunmuyorlar ve oturup sorunları çözemiyorlar. Halkı kamplaştırarak ve kutuplaştırarak siyaset yapıyorlar. Çünkü üniversite mezununa iş bulmak zordur ama Kemal Kılıçdaroğlu, ile her gün kavga etmek çok kolay bir iştir. Alevi meselesini, azınlıklar meselesini çözmek zordur ama sen Kürt'sün ben Türk'üm diyerek, muhafazakârlar dindarlar diyerek siyaset yapmak kolay bir iştir. Ama Türkiye'de herkesi eşit ve özgür yurttaşlar olmaları için çalışmak zordur. Bunlar o kadar ileri gittiler ki, referandumda Türkiye haritasını çeşitli renklere boyadılar. Bazı şehirleri kale olarak adlandırıyorlar. Bizim için Diyarbakır neyse İzmir odur. Bütün Şehirler 75 milyon yurttaşının şehridir. Bu ülke hepimizindir ve bu böyle gitmez" diye konuştu.

 

BİZ BÖLMÜYORUZ VE KUTUPLAŞTIRMIYORUZ

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, "Eğer sağcı ve solcu gençler tarafından 6. Filo denize dökülmüş olsaydı Irak'ta 1.5 milyon insan ölmezdi, Afganistan işgal edilemez NATO Libya'ya saldıramazdı. İşte HAS Parti yeni bir yolculuğun öncülüğünü yapıyor. Hiçbir parti bizim düşmanımız değildir ama hepsi rakibimizdir. Düşmanlık dili yok etme dili iken, rekabet dili projelerle rakipleri geçme dilidir. Biz rekabet dilinin benimsiyoruz. Bizim davamız derleyip toparlamak ve bu milleti daha yükseklere taşımaktır" şeklinde konuştu. Osmanoğulları Anadolu'nun en küçük beyliklerinden biri olmasına rağmen dünyanın en büyük devletlerinden biri olmayı başardı. Bunu da bölmeyerek ve kutuplaştırmayarak başardı" dedi.

 
İNSANLIĞI YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

"Sovyetler Birliği nasıl insanı arka plana attığı için çöktüyse, bugün de neo-liberal politikaları uygulayan insanı değil de piyasayı önceleyen bu kapitalist sistem de çökecektir" diyen Genel Başkanımız, "Dünyayı parselleyen ve kendileri dışında hiç kimseyi düşünmeyen bu sistem devam edemez. Kendi çıkarları için dünyada iç savaş çıkarmaktan çekinmiyorlar. Dünyada milyonlarca insanın ölmesi bu beyler için sadece istatistikî bir değerdir. Bosna'da yüz binlerce Boşnak, Avrupa'nın gözleri önünde vahşice öldürüldü. Irak'ta 1,5 milyon, Bosna'da 250 bin insan ölmüş alt alta topladığınızda ikinci dünya savaşından çok daha fazla insan ölmüş. Bugün dünyada 1,5 trilyon dolar silahlara ayrılıyor. Ama 5 milyar çocuk aşılamadığı için veremden, tifodan ve çiçek hastalığından ölüyor. Dünyada barışın, huzurun, insani gelişmenin mümkün olmadığı bir döneme giriyoruz. Bu Batı medeniyetinin geldiği bir sonuçtur. Esasında adalet, vefa, paylaşım gibi insani değerler olmayan bir medeniyetin geleceği yer burasıdır. Biz HAS Parti olarak hakkaniyeti, insanlığı, adaleti ve paylaşımı getirmek için siyaseti bir imkan olarak görüyor ve bunun mücadelesini veriyoruz"dedi.

 

İZMİR'İN ÜS OLMASINI ELEŞTİRDİ

Halkın Sesi Partisi Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Özel, "Siyasete yeni bir üslup ve yöntem getiren HAS Parti, bölmeyen, kutuplaştırmayan ve birleştiren tavrıyla iktidar merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Hayal kurma hakkı elinden alınan ve zindanlara atılan gençler, artık kendi kararlarını kendileri verecektir" dedi. Başbakanın bedelli askerlik konusunda yaptığı açıklamaları eleştiren Özel, "Bedelli askerlik konusunda referandum isteyerek topu taca atıyorsunuz. Peki, İstanbul'da 3. Köprüyü yaparken halka sordunuz mu? Kurtuluş Savaşı'nda düşmanı denize döken İzmir'i NATO'ya açarken halka sordunuz mu?" diye konuştu.

ANKARA İL GENÇLİK KOLLARI’NA TEBRİK

Baştan sona kadar coşkulu bir kalabalığa hitap eden HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, zaman zaman ''Başbakan Kurtulmuş'' Tezahhüratı altında konuşma yaptı.

 

Genel Başkan Kurtulmuş, gençlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirilen toplantının sonunda, Gençlik Buluşmasına ev sahipliği yapan Ankara İl Gençlik Kolları’nı tebrik etti.


Ankara İl Başkanı'nın Ankara dışında bulunması nedeniyle katılmadığı toplantıda ilginç Görüntüler yaşandı. Kafeste Bülbülü ile Gelen Davetliler olduğu kadar, henüz 2 yaşında olan Has Parti sempatizanı çocuklar ve son derecede modern giyimli gençlerin salonu hınca hınç doldurduğu gözlendi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :