Neden ölen her şehit fakir çocuğu?

Neden ölen her şehit fakir çocuğu?

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, şehit düşen gençlerin durumu zayıf olan ailelerin çocukları olduğunu bunu sorguladıklarını belirtti. Konuyla ilgili hazırladıkları filmi gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi yönündeki teklifini desteklediklerini söyledi. Karacan, ""Biz doğru olanın yanındayız. Girişimin kimden geldiğinin önemi yok." dedi. Karacan ayrıca, BBP olarak referandumda 'evet' diyeceklerini yineledi.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Cevahir Otel'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak anayasa değişikliği tartışmalarının başladığı günden bu yana yapılacak değişikliklere destek verdiklerini açıklayan Karacan, ancak bu girişimi siyasi amaç gözetmeden yaptıklarını dile getirdi. Karacan, "Biz baştan beri yapılacak değişikliklere 'evet' dedik. Görüşlerimizi yetkili kurumlarla da paylaştık. Desteğimizi dile getirdik. Ancak anayasa değişikliği ile ilgili konuları siyasi olarak değerlendirmedik. Değişiklik teklifine desteğimizi siyaset yapmak için açıklamadık. Anayasa değişikliğini önemli sayıyoruz. Referandumda evet oyu kullanacağız." dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karacan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK'nın İç Hizmet Kanunu'nın 35. maddesinin kaldırılması ya da değiştirilmesine yönelik teklifini de desteklediklerini söyledi. Bu maddenin değiştirilmesi ya da kaldırılmasını çok iyi bir gelişme olarak gördüklerini anlatan Karacan, "Biz doğru olanın yanındayız. Girişimin kimden geldiğinin önemi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Karacan, açıklamasında terörle mücadelede sürekli olarak maddi durumu zayıf ailelerin çocuklarının şehit olduğunu söyledi. "Neden hep asgari ücrete çalışan işçi ailelerinin çocukları ölüyor. Neden çalışıp çabalayıp ancak karnını doyuran çiftçi ailelerinin çocukları.." diye soran Karacan, "Askerlerin dağıtım yerleri belirlenirken neden hep işsiz ailelerin çocukları terör bakımından daha riskli bölgelere düşüyor… Neden bir tane üst düzey bürokratın çocuğunun şehit haberi gelmiyor. Elbette hiçbir vatan evladının burnunun kanamasını istemiyoruz. Ama bir durum tespiti yapmak gerekiyor. Neden bir tane üst düzey komutanın, paşanın çocuğunun şehit haberi gelmiyor. Neden bir tane üst düzey siyasetçinin, neden bir tane holding patronunun, veya CEO'sunun, neden üst düzey bir bankacının, neden bir milletvekilinin, bir bakanın... Neden... Neden?" diye sordu.

Basın toplantısında ayrıca, BBP tarafından hazırlanın ve asker dağıtımını anlatan kısa film de gösterildi. Filmde üst düzey devlet görevlilerinin çocuklarının asker dağıtımında terör olaylarının yaşandığı bölgelere, gelir seviyesi düşük aile çocuklarının büyük kentlere düşmesi anlatıldı.

Etiketler :