Nedenevetdiyoruz.com açıldı

Nedenevetdiyoruz.com açıldı

Neye 'Evet' dediğinizi, neye 'Hayır' dediğinizi biliyor musunuz?

12 Eylül’de oylanacak referandum için geri sayım başladı. Vatandaşların anayasa değişiklik paketini okuyup anlaması ve kararını vermesi adına bir dizi çalışma yapılıyor. Bunlardan birisi de sivil bir girişim olan NEDENEVETDİYORUZ.COM internet sitesi.

 

12 Eylül’de vatandaşı sandığa götürecek olan Anayasa değişiklik paketinin içeriğinin halk tarafından anlaşılamaması bir dönem tartışmaya sebep olmuştu. Bu sebeple çeşitli kitapçıklar çıkarıldı, referandum gezileri başlatıldı. Televizyon programlarında, gazetelerde konu tartışmaya açıldı.

 

Bütün bunların yanında sokakta, çarşıda, pazarda, kahvede dillerden düşmeyen paketin anlaşılması için sivil girişimler de bulunuyor.

 

Bir internet sitesi, referandumu yoruma açtı ve vatandaşlardan evet deme gerekçelerini, gün içinde referandumla ilgili konuştuklarını yazmalarını istedi. Amaç, paketi inceleyen ve kararını veren vatandaşın durumu, bilmeyenlere anlatması, bildiklerini paylaşması. Böylece vatandaşlar konuyu birbirlerinden öğrenmiş olacak, paketin vatandaşı direkt ilgilendiren yönleri rahatlıkla öğrenilmiş olacak. Yani bilenler yazacak, bilmeyenler okuyacak.

 

Sitede referanduma “evet” deme gerekçeleri yanında, “hayır” diyenlerin de yorumları yayınlanıyor. Karşılıklı yorumlar ve eleştirilerle konunun daha net anlaşılması sağlanıyor.

 

Değişikliğe dair kafalarda oluşanlar, bilinmesi gerekenler, ilginç yorumlar NEDENEVETDİYORUZ.COM internet sitesinden takip edilebilir.

 

NEDEN EVET DİYORUZ SİTESİNE GİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :