Nedim Şener'in Yalanı Ortaya Çıktı

Nedim Şener'in Yalanı Ortaya Çıktı

Sorgusunda Soner Yalçın'ı tanımam diyen Nedim Şener'in, Soner Yalçın'la çok samimi telefon görüşmesi ortaya çıktı.

Şener'le Yalçın arasında telefon trafiği

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener, sorgusunda Oda TV'nin yöneticisi Soner Yalçın'ı tanımadığını söyledi. Ancak Şener'in Yalçın ile yaptığı samimi telefon sohbetleri mahkeme kararı ile yapılan polisin teknik takibine takıldığı iddia edildi. Şener'in Yalçın'a, "Gözlerinden öpüyorum." diyecek kadar samimi olması dikkat çekti.

Nedim Şener, daha önce medyaya yaptığı açıklamalarda ve savcılığa verdiği ifadelerde defalarca Soner Yalçın'ı tanımadığını söyledi. Ancak Şener'in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yalan beyanda bulunduğu, delilleriyle tespit edildi. Şener'e savcılık sorgusunda "14 Şubat 2011 tarihinde gözaltına alınan Hüseyin Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt isimli şahıslarla aranızdaki ilişkiyi anlatınız." şeklinde soru yöneltildi.

Şener, bu soruya "Bu şahısların hiçbirini tanımıyorum." şeklinde cevap verdi.

Fakat Şener 'tanımıyorum' dediği Yalçın'ı Hanefi Avcı'nın aleyhine yapılan bir haberden dolayı aradı. O tarihlerde Hürriyet yazarı Tufan Türenç, Hanefi Avcı'nın, Edirne'den Eskişehir'e Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yolsuzluklarını ortaya çıkarma karşılığında tayin edildiğini ileri sürmüştü.

Şener'in görüşmede, aleyhindeki bu haber nedeniyle Hanefi Avcı'nın itibarını korumaya çalışması da dikkat çekti. Şener, Yalçın ile görüşürken, dinlemeye karşı 'sabit numara' istemesi de gözden kaçmadı.

Nedim Şener'in, Hanefi Avcı'nın Eskişehir'e tayin olmasıyla ilgili olumsuz haber yazan Tufan Türenç'in aleyhine Oda TV'de analiz yayınlanmasını istediği ortaya çıktı. 21 Ekim 2009'daki telefon görüşmesinde şu kısımlar dikkat çekiyor.

HÜSEYİN SONER YALÇIN: Efendim!

NEDİM ŞENER: Soner Bey!

H.S.Y.: Efendim!

N.Ş.: Nedim Şener, Milliyet'ten.

H.S.Y.:Ha üstat! Ne var ne yok?

N.Ş.: Teşekkürler, siz nasılsınız?

H.S.Y.: İyidir!

N.Ş.: Rahatsız ediyorum, şimdi bu şeyi okudum da, Tufan Türenç'in açıklamasını...

H.S.Y.:He!

N.Ş.: Şimdi daha dün yazınızda siz kendi analizinizde diyorsunuz ki bu Eskişehir'dir ve bu Hanefi Avcı'dır diye. Oysa bugün onun açıklamasını koyarken ben onu kastetmedim diyor. Böyle manipülatif yani böyle kendi dün yazdığını bugün inkâr edecek bi noktada bir açıklama hakikaten benim kafamı karıştırıyor yani.

SONER YALÇIN: BEN AYNAYIM!

H.S.Y.: Bize mi kızıyorsun, Tufan Türenç'e mi kızıyorsun?

N.Ş.: Türenç'e kızıyorum, ama sizin olaya yaklaşımınız da ayrıca şey ilginç.

H.S.Y.: Ama ben aynayım.

N.Ş.: Ama şimdi...

H.S.Y.: Ben aynayım (...)

N.Ş.: Tamam, gözlerinden öpüyorum sağ ol...

zaman 

Etiketler :