'Nerde savaş varsa orda yokum'

'Nerde savaş varsa orda yokum'

Ehl-i Beyt Vakfı önderliğinde toplanan Alevi ve Sünni kanaat önderleri, diyalog ve istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda dostluk mesajları verildi

Eyüp'te bulunan Ehl-i Beyt Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Malik Ejder Arvasi, Mahmut Kaplan, Zeynel Abidin Erdem, Hüseyin Başar Baba, Ali Düzgün gibi Alevi ve Sünni kanaat önderleri katıldı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

Toplantı öncesi semah gösterisi yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunan programda saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Fermani Altun, birlik ve dostluk mesajları verdi. Diyalog ve muhabbetin önemine vurgu yapan Altun, "Adam nefsine tapmışsa şu olmuş bu olmuş ne fark eder. Diyalogdan sonra muhabbet önemli. Sevgi dostluk ve dayanışma önemli. Muhabbeti kaybettik. Dünya Ehl-i Beyt meşalesi hem Türkiye'deki bütün Müslümanların hem dünyanın 80 ülkesine yayılarak bu hizmeti taşıdık. Dünyada savaşlar olmasın. Mevlana Hazretleri'nin dediği gibi 'nerde savaş varsa orda yokum' Aynı ortak değerlerle yaratılmışız. Dünyayı mahveden cahillerdir, diktatörlerdir ve nefsine tapanlardır. Üç günlük dünyada nefisle yaşamak felakettir. Seyitler büyük görevler yapmışlardır. Büyük kutsal hizmetler olacak." şeklinde konuştu.

Toplantıda diğer kanaat önderleri de sırasıyla selamlama konuşması yaptı. Ehl-i Beyt temsilcileri olmanın öneminden söz eden Malik Ejder Arvasi, "Bizler Ehl-i Beyt Vakfı temsilcileri olduğumuz için ne kadar hamd etsek az. Çünkü o büyük silsilenin yolundan gitmek her insana nasip olmuyor. O soyu takip etmek, o soya sahip olmak hepimizi görevidir. Hele hele böyle bir sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliğin zaruret olduğu bir dönemde bu toplantıların olması hem ülkemiz için hem dünya İslam alemi için önemlidir." diye konuştu.

Mehmet Kaplan ise Hazreti Muhammed'in bir sözüne atıfta bulunarak, "Hazreti Peygamber kendisine eziyet edildiği halde o insanlara hidayet dilemiş birlik ve beraberlik istemiş" ifadesini kullandı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Zeynel Abidin Erdem ise, "Bizim ayrılığımız yoktur, hepinizi kucaklıyorum, biz akrabayız." dedi.

Toplantıda Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da bir konuşma yaptı. Toplantının önemine dikkat çeken Kavuncu, "Tarihi bir günü yaşıyoruz. Sevgi ortamını görmek bizleri gururlandırıyor. Bütün insanlığı ve dünyamıza sevgiyi hoşgörüyü getirmek zorundayız. Farklılığımız zenginliğimiz olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :