Netanyahu Hamas'ı tehdit etti

Netanyahu Hamas'ı tehdit etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi halinde Gazze'ye yönelik saldırıları yoğunlaştıracaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ve Gazze’den İsrail’e atılan roketlerin durdurulması için Mısır’ın önerdiği ateşkes teklifini Hamas’ın kabul etmemesi durumunda Gazze’ye saldırıları yoğunlaştıracaklarını söyledi.  

 
  Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır’ın önerdiği ateşkes hakkında konuştu. Netanyahu, “Gazze Şeridi’nin askerden, füzelerden, roketlerden ve tünellerden arındırılmasına fırsat vermek için Mısır’ın teklifini kabul ettik. Ancak Hamas ateşkes teklifini kabul etmezse ki öyle gözüküyor, İsrail askeri operasyonunu genişletmek için uluslararası bütün meşruiyete sahip olacaktır” dedi.
 
  Öte yandan Mısır’ın başkenti Kahire’de İsrail ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri devam ediyor. Hamas’ın askeri kanadı ateşkesi ‘teslimiyet’ anlamına geldiği için kabul etmeyeceklerini söylerken, Hamas’ın siyasi kanadı ateşkesi kabul edeceklerini belirtti. İsrail kabinesi ise sabah saatlerinde yaptığı oylamada ateşkesi kabul etmişti. Mısır’ın ateşkes önerisine rağmen Gazze’nin güneyindeki Aşdod kentine roket atıldığı ve kentte sirenlerin çaldığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.