Netanyahu umudunu Kerry'e bağladı

Netanyahu umudunu Kerry'e bağladı

İsrail, Gazze’deki katliamlarının ardından Tel Aviv’i de “işgal” etti. 22 ülkenin havayolu, “güvenli olmadığı” gerekçesiyle başkent Tel Aviv’e olan tüm uçuşları durdurdu. Netanyahu, Kerry’den “acil” yardım istedi.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Ben Gurion Havalimanı'na düzenlenen bir saldırı nedeniyle uluslararası havacılık şirketleri bu ülkeye yapılan tüm uçuşları "ikinci bir emre kadar" durdurdu. "Güvenlik riski" nedeniyle şu ana kadar 22 ülkenin uçuşları iptal ettiği belirtiliyor. Bu ülkeler arasında Türkiye, ABD, Norveç, Fransa ile Kanada Havayolları Air Canada ile Alman Havayolu şirketi Lufthansa'ya bağlı havayolu şirketleri Swiss, Avusturya ve Germanwings'in de bulunduğu açıklandı.

ABD UÇAĞI DA DÖNDÜ
İptal edilen seferler nedeniyle havalimanına sakinliğin hakim olduğu belirtildi. Uçuş bilgi tablolarında da seferlere ilişkin sürekli "iptal edildi" yazıları döndü. Amerikan Delta Havayolları'nın New York-Tel-Aviv seferini yapan DL-468 sayılı uçağı ise, 273 yolcu ve 17 mürettebatıyla John F. Kennedy Havalimanı'ndan kalkmış, uçak Yunanistan semalarındayken, İsrail'in Ben Gurion Havalimanı yakınlarına roket isabet ettiği haberi ulaşınca rotasını paris'e döndürdü. Olayın ardından, Delta Havayolları, güvenlik gerekçesiyle İsrail'e olan tüm uçuşlarını süresiz olarak iptal etti.

ABD'DEN YARDIM İSTEDİLER
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den iptal edilen uçak seferlerinin yeniden başlatılması için müdahalede bulunmasını talep etti. Haaretz'teki habere göre, Netanyahu, Kerry ile yaptığı görüşmede, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesi konusunu gündeme getirdi. Netanyahu, Kerry'den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.