New York Dev gösteriye HAZIRLANIYOR

New York Dev gösteriye HAZIRLANIYOR

"Herşey Türkiye İçin Platformu" isimli kuruluş, New York'ta Türkiye'nin menfaatlerine sahip çıkma amacıyla bir gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.

"Herşey Türkiye İçin Platformu" isimli kuruluş, New York'ta Türkiye'nin menfaatlerine sahip çıkma amacıyla bir gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.

 

New York merkezli Türk Amerikan Dernekleri Federasyonuna bağlı bazı üye dernekler ile ticari organizasyonlar ve sivil aktivistlerin de aralarında bulunduğu topluluk, 15 Haziran Cumartesi New York’ta ‘’Herşey Türkiye İçin’’ mitingi yapacaklarını açıkladı.

 

Sosyal medyada ‘’Her şey Türkiye İçin Platformu’’ adı altında bir araya gelen ve Türkiye’nin menfaatlerini korumayı ortak payda olarak gördüklerini belirten grup üyeleri, Gezi Parkı odaklı olayların Türkiye aleyhtarı tutuma dönüşen eylemlerin yanlışlığına dikkati çekti.

 

ABD’deki protesto gösterilerinde açılan yabancı ülke bayraklarının, dağıtılan Türkiye karşıtı örgüt propagandalarının ve Türkiye’yi şikayet eder nitelikte Amerikan medyasına verilen ilanın ülke imajını zedelediği görüşünü savunan platform üyeleri, bu konularda ülke insanının tek tip düşünceye sahip olmadığını deklare etmek istediklerinin altını çizdi.

 

"Herşey Türkiye İçin Platformu" üyeleri, ABD'de yaşayan Türk toplumu olarak yapılacak gösteride, turizm sezonu başında Türkiye’ye seyahat etmeyi düşünen yüzbinlerce Amerikan vatandaşına da Türkiye’nin yansıtılmaya çalışıldığı gibi kötü bir durumda olmadığı mesajını vermek istediklerini dile getirdi.

 

Amaçlarının, sadece ABD’deki Türkiye algısını doğru yansıtmak olduğunu belirten platform üyeleri, sosyal medyada yaptıkları açıklamada şöyle dedi:

 

‘’Bu platform, gezi parkı protestoları ile başlayıp, Türkiye aleyhtarı bir ittifaka dönüşen anlayışa karşı, ülkesinin yanında duranlar tarafından oluşturulmuştur. Aramızda vatan sevgisi ortaklığı çerçevesinde her türlü renk bulunmaktadır. İlk günlerde protestoya katılanların samimiyetine inanmakla birlikte, uluslararası boyut itibarıyla olayların ülkemizin bütünlüğünü ve istikbalini tehdit eder bir vaziyete büründüğüne inanmaktayız.

 

Amerikan medyasında ‘’People of Turkey’’ ifadesi ile verilen ilanla, her kesiminin sözcülüğüne soyunanların, Türk-Amerikan toplumun gerçeğini yansıtmadığını ve vatan hassasiyeti olan vatandaşların bu ifadelerden aşırı derecede rencide olduğunu belirtmek isteriz.

 

Özellikle ABD’de düzenlenen gösteriler, Türkiye üzerinde emelleri bulunan ülke ve örgütlerin, kendi davalarını seslendirdiği bir ortama dönüşmüştür. Bu platform, yukarıdaki sorunlarla ilgili her türlü demokratik çözüme açık insanların, görüşlerini paylaşarak, bir eylem planı oluşturmasına zemin sağlamak amacıyla kurulmuştur.’’

 

Obama'nin baş kanlı gı nı n tescillendigi Demokrat Parti ulusal kongresindeki tek Türk  delege olan Wisdom-net Baş kanı  Murat Gü zel'in de bir konuş ma yapması  bekleniyor.

 

Foley Square'de cumartesi başlayacak gösteriye, destek veren kuruluşlar şöyle:

 

Wisdom-net, Delaware Islamic Foundation, Delaware Islamic Center, Delaware Tü rk Toplumu (Devturk), Buhari camii, Phledelphia Türk Kültürü Etkinlik Platformu, Karaçay Türkleri Camii ve Kültür Derneği, Amerikan-Türk Ticaret Odası (ATCOM), Paterson Türk Amerikan Derneği, Maryland Turk Toplumu, Harrisburg Tü rk Toplumu,Türk-Amerikan Giresunlular Derneği Long Island Şubesi, Boston Tü rk Öğ  renciler grubu, İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği (İÜMEZUSA). 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.