Altın 2,502.72
%0.75
BIST 9,443.71
%0,85
Dolar 32.60
%0.14
Euro 34.81
%0.11
İstanbul
16°
New York’ta Bilişim Festivali

New York’ta Bilişim Festivali

New York, beşincisi düzenlenen Internet Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Bilişim festivali aynı zamanda New York’un giderek canlanan İnternet sektörünün de bir yansıması.

Foto: istockphoto

New York, beşincisi düzenlenen Internet Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Bilişim festivali aynı zamanda New York’un giderek canlanan İnternet sektörünün de bir yansıması.

Teknoloji pazarlama danışmanı Thomas Stimpson bilişim teknolojisindeki son yenilikleri İnternet Haftası’nda takip ediyor. Kişisel kullanım için bir dizüstü, bir de tablet bilgisayarı var: ”iPad satın aldığımdan bu yana video izlemeye çok daha fazla vakit ayırıyorum. Tablet bilgisayarla gece yatağa ya da kanepeye uzanıp YouTube’da gezinmek çok kolay.”

Stimpson tablet bilgisayarla haberleri de daha farklı takip ediyor: ”Eskiye oranla takip ettiğim haber sitelerinin sayısı iyice azaldı. Şimdi Twitter’daki haberler doğrudan telefonuma ulaşıyor. Örneğin birisini beklerken telefonumdan sık sık Twitter’ı takip ediyorum.”

Stimpson gibi milyonlarca kişi birçok bilgi kaynağından sadece bir “tık” uzaklıkta. Newsweek dergisinin iPad editörü Melissa Lafsy İnternet Haftası’nda katıldığı panelde okurların ilgisini çekmek için kaliteye odaklandıklarını söyledi: ”Çok iyi başyazılar, çok güzel fotoğraflar ve olağanüstü etkileşimli öğeler kullanarak okurlarımızın ilgisini sürekli canlı tutmaya çalışıyoruz.”

Stimpson İnternet sayesinde ilgi alanlarına göre haber içeriklerini seçip adeta kendi editörlüğünü yapıyor: ”iPad’de ilgimi çeken konulara ilişkin haberler ayrı ayrı yerlerde değil, birden yanyana sıralanıyor. Örneğin sanat haberlerini ya da bir sonraki seyahatimle ilgili bilgileri tek tek aramak zorunda kalmıyorum.”

Bilgiye olan talep televizyoncuları da zorluyor. Televizyon kanalları geleneksel yayıncılıkla bilgisayar yazılımlarını biraraya getirerek sunuyor. LG Elektronik firmasının temsilcisi Georg Rasinki: ”Örneğin aradığınız içeriğe erişmek için sesli arama özelliğini ya da klavyenizi kullanabilirsiniz. Bilgisayar donanımları yazılımlardaki tüm kolaylıkları kullanabilmeniz için daha akıllı hale getiriliyor.”

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.