Newsweek'ten Türkiye'ye büyük övgü

Newsweek'ten Türkiye'ye büyük övgü

Amerikan Newsweek Dergisi, son sayısında hem Türkiye hem de uluslararası baskısında manşetine taşıdığı analizinde, Ankara’nın son dönemde izlediği dış politikanın altında yatan nedenleri sıraladı

Owen Matthews imzalı “Merkezdeki Türkiye” başlıklı yazıda, Batılı ülkelerdeki genel görüşün Türkiye’nin artık yüzünü Doğu’ya döndüğü şeklinde olduğu kaydedildi.

ABD’li siyasetçilerin bu durumdan son derece endişeli olduğunu vurgulayan dergi, Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat John Sarbanes’in, Türkiye’yi “uluslararası arenada giderek daha huysuz davranmakla” eleştirdiğini hatırlattı.

DOĞU’YA KAYMIYOR

Gerçekte Türkiye’nin ne İslam dünyasıyla ne de Avrasya ile ittifak kurduğunun altını çizen dergi, “aksine Ankara’nın bölgesindeki siyaset ve ekonominin merkezi olarak yeniden şekillendiğini” kaydetti.

AB'DEN VAZGEÇMEDİ

Ankara’nın ulusal çıkarlarının şimdilerde ABD, NATO ve Avrupa ile kurulmuş eski ittifakları gölgede bırakabildiğini belirten dergi, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan AB’ye olan ilgisinin devam ettiği yorumunu yaptı.

OBAMA ANLADI

Ankara’nın İran, Irak ve Suriye ile yakınlaşmasının ardında PKK terörünü bitirme arzusunun da yattığını kaydeden dergi, ABD yönetiminin de, bölge ülkeleriyle sorunları olmayan bir Türkiye’nin aslında iyi bir fikir olduğunu kabul ettiğini yazdı

Etiketler :