"Neyi bekliyorsunuz? İnsanlar Nerede?!"

"Neyi bekliyorsunuz? İnsanlar Nerede?!"

Suriye'de aylardır süren şiddet dinmiyor. Humus'ta, yine kan ve gözyaşı vardı. Suriye'den yükselen yardım çığlıkları muhatabını arıyor.

Humus Yerel Koordinasyon Komitesi sözcüsü Ebu Abdullah, gece yaşananları El Cezire televizyonuna telefonla bağlanarak değerlendirdi.

Suriye ordusunun, Humus’un Halidiye mahallesini havan topuna tuttuğunu ve ağır silahlar kullandıklarını belirtti. bombardıman sonucu yüzlerce insan öldü yine yüzlercesi yaralandı.

"Neyi Bekliyorsunuz?"
Müslüman ülkelere seslendiğini kaydeden Abdullah, “Neyi bekliyorsunuz? Burada insanlar ölüyor. Rusya bizden ne istiyor? Arap Birliği neyi bekliyor? Birleşmiş Milletler neyi bekliyor? İnsanlık nerede?” diye tepki gösterdi.

Suriyeli aktivistlerden Halid Ebu Sabah, El Ceziye'ye yaptığı açıklamada, Suriye'de en kanlı gecelerden birisinin yaşandığını, ordunun 300'den fazla havan mermisi ile Halidiye mahallesini bombaladığını aktardı.

"İnsanlar Nerede?"
Yaralı sayısının 700'ü aştığını iddia eden Ebu Sabah, "Evler havan topu ve tank ateşi ile bombalanıyor. İnsanlar ölüyor, çok sayıda yaralı var. Humus kan gölü haline geldi. İnsanlar camileri doldurup Allah'a yalvarıyor.

Çünkü bize yardım eden hiç kimse yok. Neden kimse bizim sesimizi duymuyor? İnsanlar nerede? Buna daha ne kadar sessiz kalınacak?" şeklinde duygularını dile getirdi.

Humus'ta yaralılara müdahale etmek için sağlık personelinin yanı sıra tıbbı malzeme eksikliği yaşandığı belirtiliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.