Nezaket ziyareti bitti

Nezaket ziyareti bitti

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'a nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, ''Siyasi birlikteliği konuşmadık'' dedi.

Erbakan'ı Balgat'taki evinde ziyaret eden Şener, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Şener, ''Siyasi hayatına Refah Partisinde başladığını, daha sonra Erbakan başbakanlığında kurulan Refahyol hükümeti döneminde Maliye Bakanlığı yaptığını ve burada Türkiye'nin hayrına hayırlı işler gerçekleştirdiklerini'' söyledi.

Şener, ''Eski Genel Başkanıma yaptığım ziyarette kendisi ile eski günleri yad ettik. Kendisi Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir devlet adımıdır. Kendisi ile eski güzel günleri konuştuk. Siyasi birlikteliği konuşmadık'' dedi.

Bir gazetecinin ''Saadet Partisi'ne katılacak mısınız? Böyle bir teklif geldi mi'' sorusuna karşılık Şener, ''Şu anda ben bir partinin genel başkanıyım. Böyle bir teklif de almadım'' diye konuştu.

Referanduma ilişkin soruya da Şener, Türkiye Partisi olarak referandumda ''evet'' oyu kullanacaklarını açıkladıklarını söyledi.

Şener, ''Bu Anayasa değişikliği paketi, 12 Eylül Anayasasının niteliğini değiştirecek özelliklere sahip değildir. Bu referandum sonrasında bu değişiklikler gerçekleşmiş olsa bile mevcut Anayasa 12 Eylül Anayasası olarak kalmaya devam edecektir. Onun için sivil, tam demokrat, köklü bir anayasa sistemine ihtiyaç vardır'' dedi.

Etiketler :