Nihat hocayı izledi Müslüman oldu

Nihat hocayı izledi Müslüman oldu

23 Ocak'ta Dolmabahçe Camisi'nde yeniden doğdum. Elhamdülillah Müslüman'ım" dedi...

Küçük bir kızken rüyasında hep camileri gördüğünü söyleyen güzel manken Tatiana Tsikeviç, İslamiyet sayesinde huzuru bulduğunu söyledi.

Polonya'dan 11 yıl önce Türkiye'ye gelerek mankenliğe başlayan ve birçok sinema ve dizi filmde rol alan Tatiana Tsikeviç'in hayatı Diyarbakır'da duyduğu ezan sesiyle değişti. Tsikeviç, İslamiyet'i neden seçtiğini, nasıl Müslüman olduğunu ve kamera karşısındaki kırmızı çizgilerini BUGÜN'e anlattı...

Siz Polonyalısınız. Neden Türkiye'ye geldiniz?

19 yaşındaydım Türkiye'ye geldiğimde. Polonya'da düzenlenen güzellik yarışmasında birinci olmuştum. Türkiye'ye davet edildim. Beni bırakmak istemediler. 11 senedir buradayım. 7 sene önce de Türkiye vatandaşı oldum. Sevdim bu ülkeyi, ötesi yok.

Türkiye'ye gelmek istemenize aileniz nasıl bakmıştı?

Türkiye'ye gelmemi annem başlarda istemedi. Annemle küs ayrılmadık, benim için bir macera olacağını düşünüyordu. Ancak öyle olmadı.

Sizi buraya neler bağladı?

Küçük bir kızken rüyamda hep camiler görürdüm. Ezan sesleri duyardım. İstanbul'a ayak bastığımda rüyalarımda gördüğüm şehrin burası olduğunu anladım. İstanbul ve İslamiyet, beni çağırmıştı.

ARKADAŞLARIMIN TAVSİYESİ

İslam dinine geçmeye nasıl karar verdiniz?

3 senedir Müslüman olmayı düşünüyordum. Arkadaşlarım hep bana, "Sen bizden daha çok Türk ve Müslümansın. Haydi artık Hristiyanlığı bırak" diyorlardı.

Sonra ne oldu ilk adımı atmanızı ne sağladı?

Nihat Hatipoğlu’nu izleye izleye Müslüman olmaya karar verdim. O televizyona çıkardı, ben ekran karşısında kımıldayamaz hale gelirdim. Ramazan programlarında tavsiyelerini tatbik ederdim.

Ne zaman Müslüman oldunuz?

Bu yıl, 23 Ocak sabah saat 10'da Sedef olarak dünyaya geldim. Benim doğum tarihim budur. Müslüman olunca Nihat Hoca aradı, "Bizim dinimizde, Müslüman olduğun gün yeniden doğmuşsun demektir. Geçmişteki bütün günahlar temizlenir" dedi. "Ooohh" dedim, içim rahatladı.

Artık bir Müslümansınız?

Elhamdülillah Müslümanım.

Dolmabahçe’de şahadet getirdi

Nerede ve nasıl Müslüman oldunuz, anlatır mısınız?

Beşiktaş'taki Dolmabahçe Camii'ne gittim. Müftü karşımda oturdu. 3 defa Kelime-i Şahadet getirmemi istedi. O söyledi ben tekrar ettim. Sonra öbür hoca dua etti. Ben de el açıp dua ettim ve Müslüman oldum.

Neden Sedef ismi?

İsmimi çok araştırdım. Benim karakterimi ve beni anlatan bir ismim olsun istedim, Sedef beni anlatıyordu, şeffaf, saydam demek.

İslamiyet’te seni en fazla etkileyen neydi?

Ezanı ilk duyduğumda şaşırmıştım. İbadet etmemiz için Allah çağırıyor demişlerdi. Daha dikkatli dinledim. En güzel ezan Diyarbakır'da okunuyor. Orada duyduğum ezan sesi beni mest etti.

Türkan Şoray kanunları

Bir sinema filmi için soyunur musunuz, müstehcen sahnelerde oynar mısınız?

Asla bir filmde öpüşmem, soyunmam, sevişmem. Türkiye bunu anlayamaz kaldıramaz da, zaten bunu da beklemiyorum. Benim bir çizgim var, bunu asla aşmam. İç çamaşırlı görünmek bile istemedim. Biliyorum ki o sahneler benim karşıma yıllar sonra da olsa çıkacaktı.

Teklif edilip de oynamayı kabul etmediğiniz bir rol oldu mu peki?

'Ajan K9' diye bir sinema filminden teklif aldım, senaryo çok ilginç gelmişti. Oyuncular da çok kuvvetliydi. Oyuncular okuma provasına başlayınca yönetmen ekstra sahneler ekledi. İç çamaşırıyla oynamamı istediler. Ben de dedim ki; "Bu sahneler olacaksa, ben yokum. Siz başka bir oyuncu alın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :